Перша жертва коронавірусу на Балканах – в Албанії померла жінка

Перша жертва коронавірусу на Балканах – в Албанії померла жінка

13.03.20 11:12 0 1077
В Албанії на коронавірус померла жінка, яка десять днів тому повернулася з Італії. Як передає кореспондент Радіо Свобода, це перша жертва коронавірусу на Балканах.

Водночас найбільше хворих на COVID-19 в регіоні – у Словенії – 47. Більшість з них перебували в сусідній Італії або Швейцарії.

В Хорватії підтверджені 16 випадків інфікування коронавірусом. У країні з 11 березня запроваджують 14-денний карантин для всіх іноземних громадян, які прибувають до країни. Хоча офіційної заборони немає, перенесено чимало концертів і театральних вистав. Кінотеатри працюють в звичайному режимі.

У Сербії зафіксували 12 хворих через коронавірус, 1 людина – у тяжкому стані. Влада заборонила агітаційні кампанії в закритому приміщенні (парламентські і муніципальні вибори в країні призначені на 26 квітня – ред.). За рішенням уряду, до Сербії не пустили 50 іноземців, які їхали з Італії до третіх країн. Громадянам, які повертаються з-за кордону, рекомендують 14 днів самоізоляції. Для мігрантів, які прибувають з країн Близького Сходу, передбачений двотижневий карантин відразу після перетину кордону.

У Боснії і Герцеговині зафіксували 7 випадків захворювання. Влада вирішила закрити школи й виші на два тижні.

У Північній Македонії, де також виявлено 7 випадків інфікування коронавірусом, тимчасово закрили всі навчальні заклади, рішенням уряду обмежене проведення масових заходів з участю понад 200 осіб.

У Чорногорії й Косові, згідно з офіційними даними, досі не зареєстровані випадки коронавірусу. Чорногорський уряд тимчасово заборонив громадянам їхати до Італії та ще кількох країн, де найбільш поширений коронавірус. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Карантин у навчальних закладах, обмеження на масові заходи – уряд ухвалив рішення через коронавірус

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Індія зупиняє дію ...

КОМЕНТАРІ