Трамп закрив США для європейців через коронавірус

Трамп закрив США для європейців через коронавірус

13.03.20 11:58 0 868
Президент США Дональд Трамп у телевізійному зверненні до нації оголосив, що Сполучені Штати припинять «усі поїздки» з Європи до США на 30 днів у намагані зупинити поширення глобальної пандемії коронавірусу. Виступаючи з Овального кабінету Білого дому 11 березня, Трамп сказав, що припинення подорожей набирає чинності 13 березня і додав, що обмеження не поширюються на перевірених на наявність захворювання COVID-19 громадян США та Великої Британії.

Трамп не уточнив список країн, яких стосуються обмеження, проте в заяві, опублікованій згодом Білим домом, ідеться, що заборона стосується 26 країн Європи, об'єднаних у «шенгенську зону».

Трамп заявив також, що США «обмежать і призупинять в'їзд» людей, які «фізично були присутні в Шенгенській зоні протягом 14 днів» до моменту в'їзду або намагання в'їхати до США. Крім громадян США, обмеження не стосуються постійних законних жителів США або їхніх родин, які повертаються з Європи.

Трамп твердить, що Європа має більше випадків COVID-19 через те, що європейські уряди не вжили заходів, яких, за його словами, вжили у Вашингтоні, включно із зупинкою поїздок із Китаю, де розпочалася пандемія.

Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції. Про це ввечері 11 березня сказав генеральний директор ВООЗ Тедрос Адганом Ґебреєсус. Він додав, що всі країни досі можуть «змінити перебіг цієї пандемії».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прем’єр Узбекистану ...
Наступна новина: Росія: Рада Федерації ...

КОМЕНТАРІ