Віктор Ляшко: Ми розробили алгоритми,за якими зараз працює система охорони здоров’я щодо недопущення поширенню коронавірусної інфекції та наданню всієї необхідної допомоги

Віктор Ляшко: Ми розробили алгоритми,за якими зараз працює система охорони здоров’я щодо недопущення поширенню коронавірусної інфекції та наданню всієї необхідної допомоги

14.03.20 12:49 0 1656
Станом на вівторок, 10 березня, в Україні зафіксований лише один випадок коронавірусної інфекції. На цьому під час брифінгу в Будинку Уряду наголосив заступник Міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

«Цей випадок зафіксований в Чернівецькій області. Людина знаходиться в інфекційній лікарні, в ізоляції. Стан стабільний, пацієнту надається симптоматичне лікування. Він залишатиметься в ізоляції до того часу, поки за результатами лабораторних досліджень не буде підтверджено, що вірус перестав виділятися у зовнішнє середовище і людина стала безпечною для оточуючих. Саме тоді людина буде повністю здоровою», - підкреслив Віктор Ляшко.

Заступник Міністра охорони здоров'я також повідомив, що протягом останніх днів було досліджено 20 зразків, що були взяті у людей з підозрою на коронавірусну інфекцію. Всі зразки - негативні, у цих людей немає коронавірусної інфекції.

Наразі у вірусологічній лабораторії перебуває ще 4 зразки, які досліджуються. Їх результати будуть відомі найближчим часом.

З початку спалаху у світі COVID-19 до Центру громадського здоров'я України надійшло 40 повідомлень про підозру на це захворювання. 36 зразків вже досліджено, із них 35 негативні та 1 лабораторно підтверджений випадок.

«Відповідно до рекомендацій ВООЗ, підтверджений зразок Україна направила до лабораторії у Лондоні на верифікацію. вранці отримали результати, які повністю підтверджують результати нашої лабораторії. Це демонструє високу кваліфікацію українських спеціалістів. Тому з впевненістю можемо сказати, що все, що було зроблено в нашій лабораторії, відповідає європейським стандартам», - підкреслив заступник Міністра.

Віктор Ляшко наголосив, що алгоритми дій, відповідно до яких зараз працює система охорони здоров'я розроблені з метою недопущення поширенню коронавірусної інфекції та наданню всієї необхідної допомоги.

Заступник Міністра зазначив, що центральна референс-лабораторія Центру громадського здоров'я зараз справляється з тією кількістю зразків, які потребують досліджень.

Урядовий портал

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Цього року у Тернополі 140 ...
Наступна новина: З 12 березня у навчальних ...

КОМЕНТАРІ