НБУ заявив,що «має достатній запас міцності» для згладжування надмірних коливань курсу валют

НБУ заявив,що «має достатній запас міцності» для згладжування надмірних коливань курсу валют

14.03.20 12:01 0 1700
Національний банк України заявив, що «має достатній запас міцності» для згладжування надмірних коливань курсу валют, «спричинених нервовими настроями».

«Міжнародні резерви України на перевищують 26 мільярдів доларів, тож ми готові за необхідності і далі проводити інтервенції з продажу валюти», – запевнили в Нацбанку.

Регулятор повідомив, що Національний банк другий день «активно згладжував курсові коливання» і з цією метою 11 березня продав близько 350 мільйонів доларів. Напередодні регулятор продав 270 мільйонів доларів.

«Як і раніше, ми вважаємо, що погіршення настроїв на фінансових ринках зумовлене радше психологічним чинником, передусім через поширення світом коронавірусу, хоча з точки зору економічних показників його вплив на Україну є нейтральним. Зокрема, певне падіння цін на наш експорт компенсується здешевленням імпорту, передусім енергоносіїв», – розповіли в Нацбанку.

З 9 березня вартість долара зросла з 24 гривень 74 копійок до 25 гривень 62 копійок. За цей же час євро подорожчав з 27 гривень 69 копійок до 29 гривень 4 копійок.

Тоді відбувся найбільший з 1991 року обвал цін нафти. Вартість бареля марки Brent упала на 30 відсотків – до 33 доларів.

Значного падіння зазнали всі провідні світові біржі, ринок пережив найгірший день із 2008 року. Тригерами обвалу стали поширення нового коронавірусу в світі та провал угоди нафтового картеля ОПЕК та його партнерів. У межах ОПЕК+ не лише не домовилися про додаткове скорочення видобутку, але й не продовжили попередні обмеження. Між найбільшими за обсягами учасниками угоди, Росією та Саудівською Аравією, фактично розпочалася цінова війна.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На міжбанку триває ...
Наступна новина: Військові США здійснили ...

КОМЕНТАРІ