Гривня офіційно пройшла позначку 25,5 за долар – довідковий курс НБУ

Гривня офіційно пройшла позначку 25,5 за долар – довідковий курс НБУ

14.03.20 08:07 0 541
Національний банк України встановив опівдні 11 березня довідкове значення курсу 25 гривень 58 копійок за долар, це на 27 копійок більше за офіційний курс на .

Оприлюднене регулятором значення частково відбиває тенденції, що спостерігаються на міжбанківському валютному ринку. Станом на 12:25 за Києвом котирування сягнули 25 гривень 65–68 копійок за долар, повідомляє Finance.ua.

За даними сайту «Мінфін», регулятор уже двічі виходив із продажем долара, в першу годину торгів це було на рівні 25 гривень 55 копійок, НБУ тоді продав до 100 мільйонів доларів.

Перед 12:00 «НБУ виходив другий раз на ринок з продажем долара по 25,60 гривні». «Покупці поглинули цю пропозицію, і зараз попит знову зростає. Експортери також не поспішають продавати основні обсяги своєї виручки, вичікуючи оптимально високого курсу», – йдеться в повідомленні.

Раніше цього тижня фахівці сайту «Мінфін» у статті «Валюта знову йде вгору: чи буде долар по 30» назвали «ідеальним штормом» ситуацію, що склалася на валютному ринку. На думку аналітиків, обвал котирувань нафти «загрожує певними істотними проблемами і українському експорту, «зав'язаному» на різних видах сировини». Також серед глобальних чинників називають паніку через коронавірус і загострення суперечностей між США, країнами ЄС та Китаєм щодо економічних стимулів.

В Україні ж Міністерство фінансів скасувало традиційний аукціон із продажу ОВДП, «іноземцям зараз не до купівлі наших облігацій». Також на ринок впливає зміна уряду, відбувається зростання обсягів попиту на валюту з боку всіх імпортерів та спекулятивне розгойдування ринку з метою по курсу поки в межах до 26 гривень.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області 8 ...
Наступна новина: З 12 березня у ТРЦ Києва ...

КОМЕНТАРІ