Важливість наявності вентиляції в офісному приміщенні

Важливість наявності вентиляції в офісному приміщенні

14.03.20 16:49 0 2818

Як правило в офісних приміщеннях знаходитися і працює багато людей. Присутні комп'ютери, принтери та інша офісна техніка. Все це позначається на чистоті та свіжості повітря в приміщенні. Але завжди працюється легше, якщо на робочому місці не душно, не дме, не холодно від відкритого вікна. Співробітники не будуть з роздратуванням відгукуватися за Вашою спиною — тут неможливо перебувати, у мене знову болить голова і т. д. При правильній системі вентиляції офісу:

  1. в приміщення не потрапляє пил з вулиці, бо повітря проходить через систему фільтрації;
  2. практично відсутній шум з вулиці, що безпосередньо впливає на продуктивність і якість праці, а на одній площі можливе розміщення більшої кількості робочих місць.

Ну а далі, ми розглянемо найпопулярніші системи вентиляції для офісних приміщень.

Припливно-витяжна система

Припливно-витяжна установка складається з двох частин:

  • припливної;
  • витяжної.

Припливна складається з повітряного фільтра, вентилятора, при необхідності нагрівача (електричний або водяний) і шумоглушника, а витяжна складається з вентилятора. Плюс система автоматики. Поширення повітря відбувається через систему повітропроводів, гнучких або виготовлених з оцинкованої сталі. Для подачі й видалення повітря безпосередньо в приміщенні використовують пристрій розподілу повітря — вентиляційні решітки, дифузори й анемостати.

Переваги:

  • низька вартість;
  • простота в обслуговуванні;
  • простота монтажу;
  • надійність.

Припливно-витяжна система з рекуператором

Дана ситстема являє собою технічно повноцінну систему вентиляції на основі моноблочної установки. Для повноцінної роботи якої необхідно лише провести розводку повітропроводів в приміщенні. Для подачі та видалення повітря безпосередньо в приміщенні використовують пристрій розподілу повітря - вентиляційні решітки, дифузори та анемостати. При необхідності може бути обладнана нагрівачем повітря — це дозволить користуватися установкою на протязі всього року з максимальною інтенсивністю

Переваги:

  • підвищена шумоізоляція;
  • малі розміри, що дозволяє її використовувати навіть при обмеженому просторі;
  • високий ступінь довговічності (установка є заводським виробом, з гарантією і т. д.);
  • вбудована система автоматики з пультом дистанційного керування;
  • низьке енергоспоживання.

Припливно-витяжна система з охолодженням припливу (канальний кондиціонер)

Вона складається з внутрішнього і зовнішнього блоку. Внутрішній блок являє собою моноблочну установку з фільтром, вентилятором і набором електроніки. Зовнішній блок складається з компресора, вентилятора і необхідного набору електроніки та автоматики.

Даний тип обладнання дозволяє в кожній кімнаті (кабінеті, залі та т. п.): нагрівати повітря, охолоджувати, осушувати, очищати повітря і працювати в режимі вентиляції. Може виробляти підмішування свіжого повітря в межах 30% від загального свого повітрообміну.

При цьому для забезпечення вентиляції круглий рік потрібна додаткова установка електрообігрівача. Поширення повітря в приміщеннях відбувається через систему повітропроводів, гнучких або виготовлених з оцинкованої сталі. Для подачі і видалення повітря безпосередньо в приміщенні використовують пристрій розподілу повітря - вентиляційні решітки, дифузори та анемостати.

Переваги:

  • ви отримуєте не тільки систему вентиляції, а й повноцінну систему кондиціонування;
  • шляхом об'єднання з системою вентиляції знижується вартість витрат на обладнання;
  • одна система може провітрювати кілька приміщень.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 126)

КОМЕНТАРІ