Інформаційні стенди для дитячих садків: що потрібно знати?

Інформаційні стенди для дитячих садків: що потрібно знати?

15.03.20 19:46 0 2284

Щоденне перебування дитини в дитячому саду покликане пожвавити барвисте тематичне оформлення. Перетворити будні в фантастичну подорож по дивовижному світу казок допоможуть професійно виготовлені яскраві та оригінальні тематичні стенди для садочка. Далі, ми розглянемо їх основні різновиди та особливості оформлення.

Стенди для ДНЗ: основні види

Виготовлення стендів для дитячого саду відрізняється застосуванням яскравих фарб і зображень, написів привертають увагу та призначених виключно для батьків, дітей і вихователів. Це інформація не для всіх і кожного, а для обмеженого контингенту, пов'язаного з дошкільним освітнім закладом. Здебільшого виготовлення стендів для дитячих садків пов'язано із зображенням різних пізнавальних малюнків, схем, барвистих написів, які забезпечують легке сприйняття інформації та швидке її запам'ятовування.

Кріпляться стенди ДНЗ в певному для цього місці способом відкритого або прихованого кріплення. Особливо вітаються педагогами та дітьми стенди, що дозволяють кріпити інформаційні носії за допомогою магнітів. Наприклад, такий стенд для дитячих робіт дозволяє швидко поміняти виставку з малюнків і аплікацій, зроблених вихованцями на творчих заняттях.

Виробляються стенди для дитячого садка на замовлення виключно з екологічно чистих і безпечних матеріалів, які пройшли сертифікацію. Подібні конструкції відрізняються радом безсумнівних переваг:

  • оригінальне тематичне оформлення відповідно до призначення;
  • функціональність і зручність у використанні;
  • довговічність і надійність в експлуатації;
  • зручність поновлення інформаційного змісту.

Інформаційні стенди для ДНЗ: особливості оформлення

Вони призначаються не тільки для дітей, скільки для їх батьків та вихователів. На таких стендах вивішуються відомості, корисні для батьків, що стосуються правильного виховання та підтримки здоров'я дітей. Знаходяться такі конструкції там, де батьки можуть їх спокійно оглядати — роздягальні, вестибюлі. Ті стенди, що призначені для дітей та вихователів, висять в ігрових кімнатах, коридорі, групі, там, де вихованці проводять більшу частину часу перебування в дошкільному навчальному закладі. Стенди будь-якого призначення розрізняються розмірами та формою, способом розміщення інформації.

Оформлення стін в групі стендами тематичного змісту впливає на успішність процесу виховання, відіграє значну роль в дитячому освіту. Завдяки дизайнерським стендам в приміщеннях дитячого стада встановиться атмосфера гармонії, піднесеного настрою та комфорту.

Інформаційні стенди для дитячих садків часто мають повчальний характер і містять заклики до різних позитивних дій або ж демонструють осуд за небажані вчинки. У цьому багато в чому полягає сенс розміщення стендів на стінах в ДНЗ — навчити дитину за допомогою гри, адже вона не вміє читати, але розуміє сенс картинок і робить з їх змісту, за допомогою вихователя, правильні висновки.

При цьому особливої важливості набуває вибір кольорів для оформлення стендів. У пріоритеті яскраві кольори, що привертають увагу дитини, але не агресивні, що запобігають виникненню емоційної напруги. Ідеальний варіант — сюжетні стенди, оформлені у вигляді коміксів. Виходить і цікаво, і корисно.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: 6 советов по выбору ...
Наступна новина: Перевірений онлайн магазин ...

КОМЕНТАРІ