Сирія входить у десятий рік громадянської війни

Сирія входить у десятий рік громадянської війни

16.03.20 11:33 0 1193
Сирія входить у десятий рік громадянської війни.

Конфлікт почався 15 березня 2011 року, коли сирійська влада розігнала антиурядові акції протесту. За час війни загинули понад 370 тисяч людей, мільйони вимушені були покинути свої домівки.

Наразі уряд президента Башара аль-Асада посилює свої позиції за ключової військової та політичної підтримки з боку Росії та Ірану. Сполучені Штати й Туреччина підтримують у цій війні різноманітні повстанські угруповання.

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» бере участь у боях проти всіх сторін конфлікту. Бойовиків витіснили з більшості їхніх опорних пунктів, хоча деякі екстремісти продовжують осідати в провінції Ідліб на північному заході країни.

Підтримувані російською військовою авіацією сирійські сили бомбардують залишки повстанських угруповань в Ідлібі. Жертвами їхніх ударів стали близько 500 цивільних і десятки турецьких військових. Анкара в цей час намагається створити буферну зону на сирійсько-турецькому кордоні, збільшуючи вірогідність збройного конфлікту із Сирією.

В Організації Об'єднаних Нації заявляють, що мільйони людей змушені були покинути свій дім, спричинивши гуманітарну катастрофу й загрожуючи Європі новою кризою міграції.

У лютому на північному заході Сирії оголосили режим припинення вогню. Водночас часто з'являється інформація про порушення перемир'я.

Турецькі та російські сили домовилися здійснювати спільні патрулі в Ідлібі. Перше патрулювання має відбутися 15 березня на трасі M-4, яка сполучає міста Аль-Хасеке та Алеппо.

Урегулювання конфлікту обговорюють дві групи переговорників: в австрійському Відні відбуваються дискусії між сторонами конфлікту за модерування з боку Організації Об'єднаних Націй, а в казахській Астані зустрічаються представники Росії, Туреччини та Ірану.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лувр знову закрили через ...
Наступна новина: Весенний уход за кожей

КОМЕНТАРІ