Стефанишина розповіла про результати першого етапу медреформи

Стефанишина розповіла про результати першого етапу медреформи

16.03.20 08:24 0 562
Член парламентського комітету зі здоров'я нації, народний депутат від партії «Голос» Ольга Стефанишина розповіла про результати першого етапу медичної реформи в Україні.

В інтерв'ю для Радіо Свобода вона, зокрема, розповіла, що лікарі первинної ланки завдяки цьому заробляють по 20–25 тисяч гривень на місяць.

«Це реформа. Там вона відбулася… Я впевнена, що 90% лікарів первинної ланки мають значно вищі зарплати, ніж це було до реформи. Це може бути 18 тисяч. Це може бути 20 тисяч. Це може бути 25 тисяч. Це все залежить від лікаря, від того, скільки в нього пацієнтів. Бо тепер, як я казала вже, є ринковий принцип: ходять пацієнти до лікаря, він є популярним, він є ефективним», – сказала вона.

За словами Стефанишиної, йдеться про десятки тисяч таких лікарів.

Та при цьому вона наголосила: «Якщо не продовжити медичну реформу на вторинній і третинній ланці, воно так і залишиться… Для того, щоб лікарі на вторинній, на третинній ланці почали заробляти нормальні гроші, потрібно продовжити реформу там». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Українська влада не зробила висновків після Нових Санжар – Стефанишина

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ