Останні заяви МОЗ щодо COVID-19: здорові евакуйовані з Італії,«ліки» від шахраїв,онлайн-сервіс у FB

Останні заяви МОЗ щодо COVID-19: здорові евакуйовані з Італії,«ліки» від шахраїв,онлайн-сервіс у FB

17.03.20 14:39 0 514
Міністерство охорони здоров'я повідомило, що в усіх 123 евакуйованих у неділю з Італії пасажирів не виявлено коронавірусу – всі тести показали негативний результат.

«Всі евакуйовані зобов'язались здійснити 14-денну самоізоляцію (на час можливого інкубаційного періоду)», – повідомили у МОЗ.

Також у відомстві застерегли від шахраїв, які продають псевдоліки від коронавірусу.

«В мережі з'являються рекламні оголошення, у яких пропонується придбати нібито засоби для лікування та профілактики коронавірусу COVID-19. МОЗ України закликає українців не довіряти цій інформації та не купувати сумнівні препарати. У разі підтвердження наявності коронавірусу лабораторними дослідженнями пацієнту в ізоляції надається симптоматичне лікування. Наразі в світі не існує спеціальних ліків від COVID-19», – йдеться в повідомленні.

У МОЗ зазначили, що разом із соцмережею Facebook запускають сервіс миттєвого інформування про коронавірус в Україні.

«У стрічці новин автоматично буде з'являтися повідомлення від Facebook з посиланням на урядове джерело з достовірною інформацією. Трохи пізніше з'?явиться search modules – сповіщення для тих, хто сам шукає інформацію про коронавірус. Також Facebook підтримуватиме офіційну сторінку Міністерства охорони здоров'я України. Мова сповіщення буде відповідною до налаштувань профілю користувача», – повідомили у відомстві.

Офіційний вебсайт МОЗ – moz.gov.ua, сайт із відповідями на основні питання про COVID-19 – covid19.com.ua. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Коронавірус і Україна. Живий блог

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі з 17 березня ...
Наступна новина: Макрон зупинив всі реформи ...

КОМЕНТАРІ