Іноземцям заборонено в’їзд в Україну,закриті близько 100 пунктів пропуску,видача віз призупинена

Іноземцям заборонено в’їзд в Україну,закриті близько 100 пунктів пропуску,видача віз призупинена

17.03.20 14:25 0 462
Україна від припиняє протягом наступних двох тижнів в'їзд на територію України іноземців та осіб без громадянства, повідомила пресслужба МЗС.

«Заходи набувають чинності з 00:00 16 березня (опівночі з неділі 15 березня на понеділок 16 березня) і триватимуть два тижні до 00:00 3 квітня (за київським часом). Заходи можуть бути продовжені або скасовані після закінчення цього періоду, в залежності від ситуації із глобальним поширенням COVID-19. Винятком будуть іноземні громадяни, які мають дозвіл на проживання в Україні (тимчасовий або постійний), а також, за окремим рішенням Міністерства закордонних справ України, акредитовані працівники іноземних дипломатичних та консульських представництв, представництв міжнародних організацій», – йдеться в повідомленні МЗС.

Також Департамент консульської служби МЗС повідомив цієї ночі, що консульські закордонні установи тимчасово припиняють ведення прийому громадян та видачу віз, таке рішення діє вже з 14 березня.

«Інформацію про поновлення роботи буде оприлюднено додатково», – звернулись дипломати.

У Держприкордонслужбі повідомили, що з 00:00 16 березня тимчасово закриваються близько сотні пунктів пропуску (контролю), ще у майже пів сотні пунктів пропуску тимчасово припиняється пішохідне сполучення.

Перелік тимчасово закритих КПП можна переглянути тут.

«Продовжать працювати пункти пропуску, в яких більша пропускна спроможність. Їх функціонуватиме достатня кількість на кордоні з кожною сусідньою країною, для оформлення, контролю та перевірки громадян і транспорту в умовах обмеженого міжнародного руху (адже усі сусідні країни вводять свої обмежувальні заходи)», – зауважили прикордонники. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Я за кордоном, а в'їзд в Україну закривають. Що робити?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ