Чехія запровадила заборону вільного пересування через коронавірус

Чехія запровадила заборону вільного пересування через коронавірус

17.03.20 17:16 0 991
Уряд Чехії запровадив із початку дня 16 березня і до 24 березня заборону на вільне пересування осіб у країні через розповсюдження нової коронавірусної інфекції.

На пресконференції минулої ночі прем'єр-міністр країни Андрей Бабіш повідомив, що заборона не стосується поїздок на роботу і з роботи, необхідних відвідин членів родини, купівлі необхідних продуктів чи поїздок до закладів охорони здоров'я.

«Ми маємо на меті обмежити до мінімуму міжлюдські контакти. Це не заборона виходити з дому і не домашнє ув'язнення», – заявив міністр внутрішніх справ Чехії Ян Гамачек.

Серед іншого, відповідно до рішення уряду, в крамницях, які лишаються відкритими, на поштах тощо люди мають триматися на відстані принаймні два метри одне від одного і бажано розраховуватися безготівково; ці заклади, зі свого боку, мають забезпечити такі умови.

Урядові органи і установи місцевої влади мають приймати відвідувачів тільки три дні на тиждень, із понеділка до середи, не більш ніж протягом трьох годин на день.

Крім того, буде продовжений термін подачі податкових декларацій за попередній рік – із кінця березня до кінця травня.

Як зазначають чеські засоби інформації, Чехія стала четвертою в Європі країною, яка пішла на обмеження пересування людей через коронавірусну інфекцію, після Італії, Іспанії й Австрії.

На цей час у Чехії через розповсюдження нової коронавірусної інфекції вже був запроваджений надзвичайний стан, що діє від 12 березня. Від 14 березня в країні також закрили крамниці (крім продуктових, аптечних, домашніх потреб, а також електротоварів) і заклади громадського харчування (крім продажу на винос через віконце). Також, відповідно до раніше ухваленого рішення, з 16 березня перекриваються кордони країни, з незначними винятками для окремих категорій подорожніх.

Станом на ранок 16 березня в Чеській Республіці зареєстровано 293 особи з коронавірусом, з них найбільше – 96 осіб у Празі. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Коронавірус у Чехії. Що змінилося після запровадження надзвичайного стану?

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Угорщині зафіксували ...
Наступна новина: Преимущества бижутерии из ...

КОМЕНТАРІ