В Сербії через коронавірус запровадили комендантську годину

В Сербії через коронавірус запровадили комендантську годину

18.03.20 12:57 0 472
Уряд Сербії 17 березня запровадив поліцейську годину з 20 години вечора до 5-ї ранку через поширення коронавірусу SARS-CoV-2, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Як заявив під час пресконференції президент країни Александар Вучич, у цей період на вулицях можуть перебувати лише поліцейські, військовослужбовці та працівники служби постачання. Збройні сили контролюватимуть кордони, лікарні й центри для біженців, яких наразі близько 7 тисяч.

Громадянам старше 65 років заборонено виходити з помешкань. Всі студенти упродовж наступних 24 годин мають залишити гуртожитки.

В Сербії наразі зафіксовано 72 хворих на COVID-19. До країни упродовж минулих двох діб прибуло 35 тисяч громадян із закордону, переважно з європейських країн, де найбільше поширений коронавірус. Президент Вучич заявив, що такі люди є основним джерелом захворювання. У контрольованій самоізоляції перебувають 8 тисяч громадян.

Читайте також: COVID-19: Молдова проголошує надзвичайний стан

Влада запевняє, що запасів продовольчих товарів у країні вистачає. Водночас у магазинах немає засобів для гігієни, борошна, цукру й інших продуктів. В аптеках немає засобів для дезінфекції та захисних масок.

Надзвичайний стан у Сербії запровадили 15 березня. Закриті всі навчальні заклади, обмежений міський й міжміський транспорт.

Найважча ситуація на Балканах – у Словенії, де зафіксовано 273 хворих. Чорногорія наразі єдина країна в цьому регіоні, де немає жодного випадку хвороби.

Станом на 17 березня у світі зареєстровано понад 183 тисячі випадків зараження коронавірусною хворобою COVID-19, 7168 людей померли, майже 80 тисяч одужали.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Котирування нафти знову ...
Наступна новина: Депутати Тернопільської ...

КОМЕНТАРІ