COVID-19: Молдова проголошує надзвичайний стан

COVID-19: Молдова проголошує надзвичайний стан

18.03.20 12:09 0 520
Молдова проголосила 60-денний надзвичайний стан, щоб сповільнити поширення коронавірусу SARC-CoV-2. За відповідне рішення одноголосно висловилися депутати парламенту Молдови 17 березня.

Таким чином вони підтримали пропозицію прем'єр-міністра Йона Кіку. Раніше країна вже закрила свої кордони та зупинила всі міжнародні авіарейси, починаючи з 17 березня.

Розташована між Україною та членом Євросоюзу Румунією, Молдова має 29 виявлених випадків хвороби COVID-19, яку спричиняє коронавірус. Наразі невідомо про летальні випадки в цій країні.

Читайте також: На кордоні зі Словаччиною в Ужгороді будуть пропускати додому українців до 22 березня?

У сусідній Румунії також напередодні оголосили надзвичайний стан на місяць. У цій країні виявили 158 хворих, єдиний летальний випадок із її громадянкою зареєстрований в Італії.

Сепаратистський регіон країни Придністров'я також проголосив надзвичайний стан, але до 5 квітня.

У ЄС найбільше від коронавірусу постраждала Італія, де було зафіксовано майже 25 тисяч випадків зараження, померли 1809 людей, 2335 одужали.

Від грудня, коли спалах нового коронавірусу почався в Китаї, станом на 17 березня зареєстровано понад 183 тисячі випадків зараження на коронавірусну хворобу COVID-19, 7168 людей померли, майже 80 тисяч одужали.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українців із Польщі ...
Наступна новина: Україна почала вивозити ...

КОМЕНТАРІ