Росія: Путін підписав указ про голосування щодо змін у конституції,які «обнулять» його каденції

Росія: Путін підписав указ про голосування щодо змін у конституції,які «обнулять» його каденції

18.03.20 14:39 0 856
Президент Росії Володимир Путін підписав указ про призначення дати так званого «загальноросійського голосування» щодо внесення правок до конституції цієї країни – про це свідчать дані на сайті Кремля.

Згідно з документом, голосування повинно пройти 22 квітня 2020 року.

Всі поправки до конституції Росії будуть розглядатися пакетно – росіянам треба буде відповісти на питання «Чи ви схвалюєте зміни до конституції Російської Федерації?».

Читайте також: Путін тепер довічно? Російський парламент це зробив?

16 березня Конституційний суд Росії визнав законними поправки до основного закону, в тому числі ту, яка передбачання обнулення президентських термінів Володимира Путіна. До цього сам Путін схвалив ці зміни. Відтак їх мають розглянути на «всеросійському» референдумі.

11 березня законопроєкт одноголосно підтримала Державна дума Росії. У Раді Федерації проти нього проголосував один депутат. Згодом зміни до Конституції схвалили в усіх регіонах Росії та незаконно анексованому Криму.

У кількох містах Росії в день розгляду закону в Конституційному суді пройшли пікети проти обнулення путінських термінів, кілька десятків людей були затримані.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нацбанк продав 300 ...
Наступна новина: НБУ надав банкам ...

КОМЕНТАРІ