Лутбокси: правда і міфи

Лутбокси: правда і міфи

18.03.20 16:10 0 1454

Багато геймерів-початківців задають питання: "Що таке лутбокси в іграх?". Нумо розберімося. Кейс, контейнер, скриня, лутбокс — все це назви ігрового предмета, при використанні якого гравець отримує випадкову нагороду. Що це може бути? Будь-що починаючи від речей, що докорінно змінюють хід ігрового процесу, до косметичних змін. І все це можна: купити, отримати, вибити, вистраждати. До речі, безкоштовні лутбокси до популярних ігор можна знайти на сайті https://bezdepozitu.com.ua/.

Лутбокси: що потрібно знати?

Існує механіка «скрині» під назвою «Kompu gacha», вона дозволяє отримати певний об'єкт, тільки прибрати набір предметів. Порізно або в неповному комплекті, ці предмети не несуть цінності. Така механіка може мати форму, наближену до ігрового автомата або рулетки, що робить її самою затягуючою з усіх механік. В Японії «gacha» заборонена законом з 2012 року. Здавалося б, настільки, безневинна штука, як лутбокс, тисне на найглибші почуття людини, володіти тим, чого у неї немає. Гравець отримує кейс, відкриває його, отримує те, що йому потрібно — задоволення. Це якщо простими словами, на психофізіологічному рівні такий вплив вводить людину в стан «адикції», при якому реальні витрати, можуть перевищувати виграш.

Психологія і дофамін

Дофамін — це один з нейромедіаторів. Існують ще ацетилхолін, адреналін, норадреналін, гліцин, серотонін, ендорфін. Нас з усього розмаїття цікавить 3 гормони: серотонін (знижує больовий фон, допомагає в концентрації), ендорфін («гормон радості») і дофамін. Нейромедіатори відповідальні за швидке реагування на зміни навколишнього оточення. Отже, чому дофамін? Він дарує відчуття «задоволення» від базових (або не дуже) потреб, в основному це їжа, особливо солодке, і секс. Стимулює отримувати задоволення виконанням потреб, грає важливу функцію винагороди та підкріплення мотивації.

Зі скринями вся ця історія працює за принципом «обіцянка нагороди». Одним з найпопулярніших у світі прикладом «лутбокса» є Kinder Surprise. Якщо вам будуть говорити, що творець Kinder Мікеле Ферреро, не вірте, вони брешуть. Йому належить лише фраза:

Ви знаєте, чому дітям так подобаються крашанки? Тому, що у них є сюрпризи всередині... Тоді знаєте, що ми повинні зробити? Нумо даруймо їм Великдень кожен день». Весь прибуток від «великодніх» яєць належить Вільяму Саліці. Нейробіологи називають шоколадний подарунок «дофаміновою бомбочкою.

А тепер перенесемо все це на віртуальні скрині. Принципи працюючої скрині:

  1. Відчуття цінності лутбокса у гравця.
  2. Страховка від штрафу. Багато злих гравців на форумі — погана динаміка для будь-якої гри. Тому, призи повинні бути гарантовані. Чим більше геймер відкриває, тим більше шанс випадання більш значущого предмета, удача накопичується. Обов'язково, людина повинна бути впевненою у виграші, з цим допоможе візуальне підтвердження сітки призів.
  3. Безкоштовні спроби.

Монетизація

Основні правила монетизації лутбоксів:

  • Подолання психологічного бар'єру «першого платежу», після першої оплати реальними грошима, далі розставання з ними відбувається не так болісно.
  • Низька ціна товару, підстьобує більшу кількість споживачів і збільшує кількість продажів.
  • Існує категорія людей, готових платити за улюблену гру гроші, регулярно і багато, іноді дуже багато. Таких геймерів називають «кити», а монетизацію, побудовану на них, «китовою». Плати, щоб перемагати. І вони згодні платити, завдяки їм концепція скринь і pay-2-win отримує хороший прибуток. Але є один жирний мінус, кити вміють плавати, а океан ігр величезний. Втративши одного кита, гра може перетворитися в річку з карасями - скупими гравцями.
  • У Free-2-Play іграх «скрині» можуть бути як у вигляді основної монетизації, так і пропонуватися гравцям у вигляді періодичних монетизаційних акцій.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: На фондовому ринку США ...

КОМЕНТАРІ