В Обухівській районній лабораторії не підтверджують,але і не спростовують,що коронавірус виявили саме у депутата Шахова

В Обухівській районній лабораторії не підтверджують,але і не спростовують,що коронавірус виявили саме у депутата Шахова

19.03.20 09:10 0 1224
Завідувач Обухівського районного відділу лабораторних досліджень Анатолій Власенко підтвердив, що в Обухівському районі Київської області зареєстрований випадок зараження коронавірусом, але відмовився прямо відповісти, чи мова йде про народного депутата, члена депутатської групи «Довіра» Сергія Шахова, який мешкає в селі Романків. Водночас, він це і не спростував.

«Я такої інформації не можу надати вам, нам заборонено вказувати. Тільки факт, що воно зареєстроване в районі. А хто саме, яка адреса – я не можу вам сказати, нам заборонено», – заявив Анатолій Власенко у коментарі журналістці «Схем» (проєкт Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший»).

На уточнення журналістки, що ця інформація вже потрапила в мережу інтернет, а тому потребує перевірки, він зазначив наступне: «Значить вона просочилась в інтернет якимись шляхами, розумієте. Ну ніхто ж не знав, що це депутат, наприклад, чи де він там працює», – завідувач Обухівського районного відділу лабораторних досліджень МОЗ.

Власенко також додав, що цей випадок був діагностований у Лабораторії центру громадського здоров'я.

Два джерела «Схем» в оточенні керівництва МОЗ на умовах анонімності також підтвердили, що згаданий пацієнт, в якого підтвердили захворювання на коронавірус – це член депутатської групи «Довіра» Сергій Шахов.

На сайті Верховної ради оприлюднили «повідомлення щодо народного депутата Сергія Шахова», у якому повідомляється наступне: «У відповідь на запити засобів масової інформації інформуємо, що народний депутат України Сергій Шахов на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій 16 березня та на позачерговому засіданні Верховної Ради України 17 березня 2020 року був відсутній. Інша інформація уточнюється».

Помічниця Сергія Шахова, яка взяла слухавку, повідомила «Схемам», що він планує вийти у прямий ефір в мережі Facebook, де надасть свої пояснення.

Раніше у мережі була розповсюджена інформація з посиланням на правоохоронні органи та лікарів Обухівського району про те, що тест підтвердив захворювання парламентаря Сергія Шахова. Сам депутат у коментарі ЗМІ це заперечує, натомість говорить, що хворіє на ГРВІ.

18 березня Київська область третьою в Україні запровадила стан надзвичайної ситуації через поширення коронавірусної інфекції. Раніше це зробила влада в Чернівецькій та Житомирській областях.

На в Україні офіційно підтверджені 14 випадків захворювання на COVID-19, дві людини померли.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса, у світі станом на 18 березня зареєстрували 198 тисяч випадків коронавірусу. Майже 8 тисяч людей померли, майже 82 тисячі – одужали.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міжбанк відкрився ...

КОМЕНТАРІ