Тисячі заробітчан з ЄС прибули із Австрії на кордон Угорщини з Румунією,майже добу вони були «заблоковані»

Тисячі заробітчан з ЄС прибули із Австрії на кордон Угорщини з Румунією,майже добу вони були «заблоковані»

19.03.20 10:12 0 616
Тисячі робітників, які повертаються із Західної Європи, приїхали на кордон Угорщини з Румунією, рухаючись усю ніч із Австрії в колоні під наглядом поліції.

За повідомленнями, блищько 6 тисяч румунів були заблоковані майже 24 години на кордоні між Австрією та Угорщиною після того, як Будапешт закрив свої прикордонні переходи, щоб уповільнити поширення коронавірусу.

Більшість румунів повертаються з Італії та Іспанії, другої та четвертої у світі найбільш постраждалих країн від коронавірусу.

Наразі в Румунію пропустили близько 3 тисяч румунських та іноземних громадян та приблизно 800 транспортних засобів, які прибули до пункту пропуску Недлак ІІ. Це сталося після того, як уряд Угорщини погодився відкрити одноразовий «гуманітарний коридор» на запит Міністерства закордонних справ Румунії.

Уряд угорського прем'єра Віктора Орбана ввів обмежувальні заходи після півночі 17 березня, закривши наземні переходи для іноземців, а також прикордонні переходи в аеропортах.

В Угорщині станом на 17 березня було підтверджено 50 випадків зараження коронавірусною інфекцією, одна людина померла.

18 березня Румунія повідомила про ще 29 підтверджених випадків, загальна кількість хворих – 246, 19 людей одужали, летальних випадків немає.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Київ на карантині. День ...
Наступна новина: Шмигаль про переговори з ...

КОМЕНТАРІ