Влада пропонує одеському підприємству виробляти апарати штучної вентиляції легень

Влада пропонує одеському підприємству виробляти апарати штучної вентиляції легень

19.03.20 11:06 0 591
Влада Одеси веде переговори щодо локального виробництва апаратів штучної вентиляції легень, повідомила під час сесії Одеської міської ради заступник міського голови-директор департаменту фінансів Світлана Бедрега.

« тривають перемовини із компанією «Телекарт Прилад», щоб, якщо є можливість, на базі цієї компанії почати виробництво життєво необхідних апаратів штучної вентиляції легень», – заявила Бедрега.

В самій компанії інформацію поки не коментують. Як розповіли Радіо Свобода в приймальні, генеральний директор – у відрядженні.

Одеська компанія «Телекарт Прилад» займається військовими розробками та виконує замовлення для українських військових – радіотехнічне обладнання за стандартами НАТО (STANAG), мобільні пункти зв'язку, командно-штабні машини та інші цифрові продукти. Втім медичної продукції в них немає.

За офіційною інформацією, станом на в міських лікарнях Одеси є 60 апаратів штучної вентиляції легень. За словами Бедреги, найближчим часом планується закупити ще 50 одиниць стаціонарних та 4 пересувних апарати штучної вентиляції.

Крім цих апаратів, в міські лікарні планують закупити додаткові чотири аналізатори газів крові та електролітів, один автоклав, 21 монітор пацієнта, більш ніж дві сотні кисневих балонів і двісті пульсометрів. На це та інше обладнання витратять понад 104 мільйонів гривень з місцевого бюджету. Всього на заходи з запобігання розповсюдженню коронавірусу в Одесі запланували виділити майже 143,5 мільйонів гривень, в тому числі 3,2 мільйони на 10 тисяч експрес-тестів на коронавірус COVID-19.

Станом на 18 березня в одеській інфекційній лікарні перебувають 17 пацієнтів, що прибули з різних країн із виявленим коронавірусом. В них усіх були зафіксовані симптоми гострих респіраторних захворювань. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: МОЗ повідомило «хороші новини» про першого хворого на COVID-19 в Україні

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Трамп: США та Канада ...
Наступна новина: Держпродспоживслужба ...

КОМЕНТАРІ