Офіс генпрокурора розслідує утиски священників ПЦУ на окупованих територіях

Офіс генпрокурора розслідує утиски священників ПЦУ на окупованих територіях

19.03.20 12:48 0 698
Офіс генерального прокурора почав розслідування про ймовірне порушення законів та звичаїв війни окупаційними силами в Донецькій області на підставі звернення Донецької єпархії Православної церкви України. Про це йдеться Офіс повідомив 18 березня.

Розслідуванням займається Департамент нагляду щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту.

«У вказаному зверненні зазначено про систематичне застосування бойовиками фізичного та психологічного насильства щодо мирян та духовенства Української православної церкви Київського патріархату (після 15 грудня 2018 року – Православної церкви України, далі ПЦУ), незаконне позбавлення волі священнослужителів, заволодіння майном релігійних громад, у тому числі будівлями храмів, здійснення перешкоджання в проведенні церковної служби в храмах тощо», – заявляють в ОГП.

Читайте також: УПЦ (МП) залишається невідокремленою від російської держави – Крапивенко (огляд преси)

Крім того, за даними прокурорів, бойовики викрали і піддали фізичному насильству двох священників за організацію медичної допомоги пораненим українським військовим.

«Зазначене грубо порушує вимоги Конвенції про захист цивільного населення під час війни, якими серед іншого визначено, що окупаційна держава повинна дозволяти релігійним служителям надавати духовну підтримку їхнім одновірцям, а особи, що перебувають під захистом, мають право за будь-яких обставин на особисту повагу, повагу до своєї честі та релігійних переконань», – йдеться в повідомленні генеральної прокуратури.

На початку січня 2020 року предстоятель ПЦУ Епіфаній в інтерв'ю Радіо Свобода розповів, що священнослужителів ПЦУ на окупованій частині Донбасу залякують і вимагають змінити реєстрацію.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі на час ...
Наступна новина: НБУ послабив гривню на 18 ...

КОМЕНТАРІ