Переваги модульних картин в інтер'єрі різних кімнат

Переваги модульних картин в інтер'єрі різних кімнат

19.03.20 17:30 0 2026

Створити яскравий та оригінальний дизайнерський акцент в інтер'єрі легко за допомогою модульних картин - зображень, розділених на кілька сегментів. Ключова особливість таких предметів інтер'єру в тому, що окремі сегменти НЕ обрамляются, а мають вигляд окремих картин. Подібний формат надає зображенню більшої глибини та виразності, змушує по-іншому поглянути на витвір мистецтва. Якщо вас приваблює подібний декор, тоді велику колекцію якісних модульних картин ви знайдете в інтернет-магазині https://artstar.ua/.

Чим примітні модульні картини?

Крім незвичайного зовнішнього вигляду і стильного оформлення, модульні картини дозволяють «грати» з простором, робити його просторішим, за рахунок візуального розширення. На невеликій стіні можна розташувати модульну картину, елементи якої розташовані горизонтально. Зробити стелю вищою легко за допомогою вертикального панно.

Важливо підбирати модульну картину, співвідносячи її розміри з габаритами кімнати. У маленькому приміщенні буде досить зображення з двох-трьох сегментів. Навіть в самій маленькій кімнаті можна створити затишок, якщо вибрати картину з пейзажними ландшафтами. Гірничі, лісові, морські або океанські пейзажі створюють ілюзію вікна в приміщенні, перспективу, яка розширює простір.

Ви можете експериментувати з розташуванням окремих сегментів, як вам заманеться. Особливо актуально це перевага для картин абстрактного плану, елементи якої можна вішати драбинкою, вертикально, горизонтально або в хаотичному порядку.

Модульні картини в офісі

Затребуваними залишаються модульні картини в офісному інтер'єрі - вони створюють індивідуальний інтер'єр, характеризують компанію. Важливо підбирати зображення нейтрального забарвлення, не надто яскраві, щоб вони не відволікали співробітників від роботи. Картина не повинна займати всю стіну, і занадто кидатися в очі - зображення середніх розмірів буде цілком достатньо.

Що слід пам'ятати?

Щоб отримати від модульної картини максимум корисного ефекту, враховуємо деякі важливі правила:

  1. Крім розміру приміщення, дотримуємося стильової спрямованості. У кімнаті класичного стилю картина з абстракцією або імпресіонізмом буде виглядати дивно. Для етнічного стилю підберіть зображення африканської савани, а для хай-тек цілком можна підібрати абстракцію, постери в стилі гранж.
  2. Враховуйте розташування меблів - поруч з картиною не повинно бути громіздких шаф і трюмо. Інакше вони будуть відтягувати увагу від твору. Ширина картина повинна бути не більшою, ніж меблі, розташовані поруч.
  3. Підбирайте тематику і колірну гамму відповідно до призначення кімнати. Для спальні краще підібрати модульну картину з пейзажем, ліричним портретом, витриману в пастельних відтінках. У вітальні непогано виглядають флористичні, анімалістичні мотиви, міські замальовки. Для кухні можете сміливо вибирати модульні картини із зображеннями їжі - соковиті фрукти, овочі, кава або чай, спеції збуджують апетит і створюють гарний настрій.

Основні варіанти розміщення:

  • Найбільш поширений спосіб, при якому модулі розташовуються один з одним, на однаковій відстані одна від одної. Такий варіант вигідно виглядає, якщо всі сегменти рівній форми і розміру, створюють відчуття симетрії.
  • Вертикальні модулі додають висоти, тому краще вибрати подібний формат для кімнати з невисокими стелями.
  • Панорамні зображення, розміщені горизонтально, створюють відчуття простору в маленькій кімнаті.
  • Оформити дизайн сходового прольоту можна за допомогою модулів, розміщених драбинкою, по діагоналі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: USB-розетка: переваги ...
Наступна новина: Інженерна сантехніка та ...

КОМЕНТАРІ