У Хорватії зафіксували перший летальний випадок від коронавірусної інфекції

У Хорватії зафіксували перший летальний випадок від коронавірусної інфекції

21.03.20 09:27 0 544
Перша людина померла від COVID-19 у Хорватії, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Йдеться про чоловіка літнього віку, який відмовився від запропонованої лікарями госпіталізації.

Загалом у країні зафіксували 99 заражених новим коронавірусом. Через державний кордон пропускають лише громадян Хорватії, які повертаються з-за кордону, та громадян країн ЄС, котрі виїжджають із Хорватії. У країні закриті всі готелі й ресторани, терміном на 30 днів відкладені всі культурні заходи. Відкриті лише магазини продовольчих товарів, аптеки й базари, робочий час у них скорочений.

У сусідній Сербії наразі зафіксували 97 хворих, запроваджений надзвичайний стан і комендантська година від 20:00 до 5:00. Дотримання обмежень контролюють поліцейські й військові в повному бойовому спорядженні. Відкладені парламентські й муніципальні вибори, що були призначені на 26 квітня.

Прем?єр-міністр Ана Брнабич заявила, що в лікарнях та інших об?єктах забезпечено 6 тисяч місць для лікування хворих на коронавірусну інфекцію. Угорщина вночі проти 19 березня пропустила з Австрії кілька тисяч громадян Сербії, котрі поверталися з країн Євросоюзу.

Сербські урядовці попереджають, що всі, хто повернувся з-за кордону, мають перебувати в ізоляції від 14 до 30 днів. За порушення ізоляції й комендантської години передбачені штрафні санкції й адміністративний суд за скороченою процедурою.

Наздвичайний стан запроваджений і в Північній Македонії, де зафіксували 43 випадки коронавірусу. Відкладені парламентські вибори, які були призначені на 12 квітня.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: YouTube та Netflix знизять ...

КОМЕНТАРІ