США закликали Афганістан і талібів пришвидшити процес взаємного звільнення в’язнів

США закликали Афганістан і талібів пришвидшити процес взаємного звільнення в’язнів

21.03.20 12:35 0 568
США заявили, що уряд Афганістану і таліби повинні якнайшвидше розпочати процес звільнення в'язнів на тлі глобальної пандемії коронавірусу.

Спеціальний посланець США Залмай Халілзад 18 березня написав у твіттері, що «коронавірус робить невідкладним звільнення в'язнів і час має суттєве значення».

29 лютого Халілзад підписав угоду з переговорниками від талібів, спрямовану на припинення майже 19-річної війни в Афганістані.

Угода передбачає звільнення афганським урядом до 5 тисяч в'язнів-талібів, а також звільнення тисячі афганських полонених.

Таліби, які поки що відмовляються безпосередньо зустрічатися з урядом Афганістану, заявили, що дотримуються угоди, але не розпочнуть переговорів з Кабулом, поки їхні бійці не будуть звільнені.

Підтримуваний Заходом офіційний Кабул не був учасником угоди і спочатку опирався ідеї звільнення ув'язнених. Пізніше президент Афганістану Ашраф Гані погодився все ж звільнити 1500 осіб, а решту – після завершення мирних переговорів та припинення насильства з боку талібів.

15 березня Кабул заявив, що звільнення перших в'язнів «Талібану» затримується. Влада заявила, що потребує більше часу для перегляду списків ув'язнених.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі перевірили ...
Наступна новина: У Тернопільській ОДА – ...

КОМЕНТАРІ