В Індії стратили 4 чоловіків через зґвалтування і вбивство молодої жінки в 2012 році

В Індії стратили 4 чоловіків через зґвалтування і вбивство молодої жінки в 2012 році

21.03.20 08:02 0 741
В Індії через повішання стратили чотирьох чоловіків, засуджених за жорстоке зґвалтування і вбивство молодої жінки в автобусі у столиці Нью-Делі в 2012 році. Ця історія викликала протести по всій країні.

Індійські ЗМІ повідомили, що чоловіків повісили удосвіта 20 березня в тюрмі за межами столиці в умовах суворих заходів безпеки. Це перше повішання в Індії з 2013 року.

Жорстоке зґвалтування 23-річної дівчини сталося вночі 16 грудня 2012 року. Студент-фізіотерапевт їхав додому з подругою із кінотеатру, коли шестеро чоловіків обманним шляхом змусили їх сісти в автобус. Вони побили хлопця і зґвалтували дівчину, завдавши їх металевим предметом смертельних травм.

Усі шестеро були заарештовані, одного з них знайшли мертвим у камері в березні 2013 року, припускаючи, що він вчинив самогубство.

Четверо страчених – інструктор спортзалу, прибиральник автобусів, продавець фруктів і безробітний – були засуджені до смертної кари в 2013 році.

Останній підозрюваний, якому на той час було 17 років, відбув 3 роки у виправній установі, максимально можливий термін для неповнолітнього, і вийшов на свободу в 2015-му.

Це звільнення викликало вуличні протести. І після цього в Індії ухвалили нові жорсткі закони проти сексуального насильства, включаючи в окремих випадках і смертну кару за зґвалтування.

Парламент Індії також ухвалив закон, який знизив до 16 років вік для притягнення до відповідальності за деякі тяжкі злочини.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Поліція про порушення ...

КОМЕНТАРІ