В Сербії перший летальний випадок COVID-19

В Сербії перший летальний випадок COVID-19

21.03.20 13:17 0 771
У Сербії 20 березня зафіксували першу жертву коронавірусу – це 59-річний чоловік, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Ще восьмеро осіб перебувають в критичному стані. За офіційними джерелами, покійний та більшість заражених недавно повернулися з Італії або спілкувалися з особами, які повернулися з Італії, Швейцарії й Австрії. Загалом у Сербії на COVID-19 станом на 20 березня увечері захворіло 135 осіб.

В країні проголосили епідемію, надзвичайний стан та комендантську годину від 20 години вечора до 5-ої ранку. Закриті всі кордони, закриті всі аеропорти, заборонений міжміський транспорт. Людям старшим від 65 років заборонено покидати помешкання.

Читайте також: У Хорватії зафіксували перший летальний випадок від коронавірусної інфекції?

За даними Міністерства внутрішніх справ Сербії, 20 вересня заарештували 150 осіб, які не дотримувалися обмежень. Для осіб, які повернулися з-закордону й не перебували в самоізоляції, влаштували наметове містечко, яке контролюють Збройні сили.

Військовослужбовці контролюють 17 міграційних центрів, в котрих перебувають приблизно 7 тисяч мігрантів з країн Близького сходу.

В магазинах немає достатньої кількості продовольчих товарів та засобів для гігієни.

Щодо країн Балканського регіону, в Албанії на коронавірус померли три особи, в Болгарії двоє, в Хорватії одна людина.

Станом на вечір 20 березня, за даними Університету Джона Гопкінса, у світі виявлено 265 495 випадків захворювання, понад 11 тисяч летальних. 87 363 людини одужали.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Перша ластівка: ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ