Звернення міського голови Тернополя Сергія Надала з нагоди річниці народження Володимира Лучаківського

Звернення міського голови Тернополя Сергія Надала з нагоди річниці народження Володимира Лучаківського

21.03.20 10:11 0 888
* Дорогі тернополяни! Друзі! Українці!

ми відзначаємо річницю з Дня народження легенди Тернополя – першого бургомістра-етнічного українця Володимира Лучаківского.

Українець Лучаківський став найкращим міським головою для всієї багатонаціональної на той час громади Тернополя. Сучасники Лучаківського відзначали його професійний хист доброго господарника та управлінця. З ім’ям Володимира Лучаківського пов’язують розвиток і прогрес. У Тернополі з'явилося електричне освітлення, телефон, водогін. Місто з провінції перетворилося в один з важливих культурних та економічних центрів.

Володимир Лучаківський був також визначним поетом свого часу, драматургом та громадським діячем. Він був справжнім лідером української громади Тернополя. Очолював та розвивав товариство «Руська бесіда». Допомагав облаштовувати «Просвіту». Був членом комітету для укладання Статуту фундації ім. Князя Острозького, фундатором та засновником багатьох українських культурних установ. Лучаківський підтримував дружбу з Іваном Франком та Соломією Крушельницькою. Переклав понад 20 п’єс для українського театру. Це була непересічна на справді визначна особистість.

Вклад першого українського бургомістра Тернополя у розвиток міста важко переоцінити. Тому він є прикладом професійності та відданості громаді для багатьох сучасних управлінців.

Вшановуючи пам’ять Володимира Лучаківського, скористаймося нагодою, щоб нагадати нашим рідним, знайомим, і, в першу чергу дітям, про особу першого українського бургомістра Тернополя.

Нехай ця пам’ять додає кожному з нас наснаги — працювати спільно, творити добро для своєї громади.

З повагою

міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дипломати не змогли ...
Наступна новина: Трамп скасував зустріч G7 ...

КОМЕНТАРІ