Огляд Doom Eternal - новий король шутерів

Огляд Doom Eternal - новий король шутерів

21.03.20 19:20 0 2159

Всі знають, що Doom - це круто. Можливо хтось раніше й сумнівався в цьому, але після релізу Doom Eternal всі сумніви точно будуть розвіяні. Doom - це шутер 1993 року випуску, який досі готовий втерти носа більшості представників жанру, включаючи навіть Serious Sam, Painkiller і Dusk. Після Doom 2 настільки ж крутим і драйвовим був лише Doom 2016. До його релізу люди ще сумнівалися, що вийде круто: все-таки за перші 16 років XXI століття id Software примудрилася не випустили жодної хорошої гри. Зате до виходу Doom Eternal скептицизму вже не залишилося. Doom 2016 - кращий шутер минулого десятиліття, а його спадкоємець обіцяв зберегти всі достоїнства оригіналу. І свою обіцянку він дотримав. До речі, на сайті repack-mehaniki.ru ви можете завантажити Doom Eternal через торрент.

Рви та шматуй

На цьому, чесно кажучи, можна і закінчувати рецензію. Doom Eternal - рівно такий, яким і повинен був бути сіквел Doom 2016. Якщо ви любите минулу частину, але не зважилися оформити замовлення на продовження, то сміливо біжіть це робіть. А якщо ви з якоїсь причини ще не знайомі з оригіналом, на який дуже схожа Eternal, то ось вам короткий опис того, як вона працює.

Ви виходите на арену — простору та багатоповерхову. На ній вас вже чекає десяток демонів, і ще штук 20 приєднаються в процесі. Починає грати забійна музика Міка Гордона, і ви оглядає кімнату.

Солдати з дробовиками та імпи, які кидаються фаєрболами — це не просто моби, а ходячі аптечки. Вони оглушаются з 1-2 пострілів, а далі їх можна розірвати голими руками, отримавши здоров'я за добивання. Слідом назустріч кидається гігантський Барон пекла, але він небезпечний лише зблизька, так що нехай ганяється за вами до останнього: на вашому боці — подвійні стрибки, трампліни та портали.

А ось літаючі какодемони та ревенанти атакують здалеку, тому будуть без зупинки псувати вам життя — логічно, що їх, навпаки, треба пришити в першу чергу. Розставивши пріоритети, ми мчимо вперед, поливаючи ворогів шквальним вогнем без єдиної перезарядки.

Основна мета

Вся суть Doom - в русі. Тут немає затишних куточків для перепочинку: варто забаритися, як вас тут же оточать. Ви одночасно і мисливець, і жертва: в одну секунду біжите від супротивників щодуху, а в іншу вже кидаєтеся на найближчого приголомшеного суперника, щоб розірвати його на шматки. Під час добивань герой невразливий, так що це найзручніший спосіб і швидко перевести дух, і, головне, поповнити рівень HP.
Цим новий Doom і відрізняються від інших шутерів.

Сучасні бойовики пропонують відсидітися в укритті, поки не відновиться здоров'я, а класичні виділяють обмежену кількість аптечок на рівень. Тут же й укриттів фактично немає, і на предмети, що лежать на арені, не обов'язково покладатися. Поки перед вами є хоч один ворог, якого можна швидко оглушити та розірвати на частини, смерть вам не загрожує.

Те ж саме і з боєзапасом: тут немає потреби ретельно збирати розкидані по кутах патрони — розпиляли демонів бензопилою, і з них фонтаном ллються заряди для всіх видів зброї. Для заповнення резервів не потрібно сповільнюватися ні на секунду, якщо залишився в живих хоч один противник.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Страхование жизни: что ...

КОМЕНТАРІ