Пластикові вікна: чому вони такі популярні?

Пластикові вікна: чому вони такі популярні?

22.03.20 00:08 0 2104

З появою нових матеріалів і передових технологій багато що змінилося в житті людей. Змінили свою подобу і вікна, «переодягнувшись» в новий, більш сучасний одяг. І тепер уже не тільки мегаполіси, але й провінційні та сільські будинки гордо сяють новими пластиковими склопакетами, а поставити вікна ПВХ поспішають навіть пенсіонери, які дуже обережно ставляться до різних нововведень. Так в чому ж переваги таких пластикових віконних конструкцій, якщо вже навіть люди похилого віку, не кажучи про молоде покоління, віддають їм перевагу? Спробуємо в цьому розібратися. Ну а допоможе нам в цьому співробітник компанії "Інтер'єр Пласт": interer-plast.kz, яка безпосередньо випускає ПВХ вікна в Алмати.

Пластикові вікна: з чого все починалось?

Хоча використання полімерних матеріалів у великих промислових об'ємах почалося тільки в другій половині XX століття, сам полівінілхлорид або ПВХ був винайдений ще в кінці XIX століття. Так що сучасний пластик, якщо бути точними, має вже похилий вік, що, втім, не заважає йому продовжувати активно «працювати» на благо людства. Для виготовлення вікон полівінілхлорид став використовуватися в 50-і роки минулого століття, правда, в основному в європейських країнах.

Там цей процес був схожий на справжній тріумф полімерних матеріалів, адже пластиковими склопакетами стали обзаводитися і виробничі, і торговельні, і житлові будинки. В Україні пластикові вікна стали з'являтися в 90-і роки, а вже в новому столітті процес заміни застарілих дерев'яних віконних конструкцій став повсюдним.

Конструкція

Основою пластикового вікна є:

  • профіль з полівінілхлориду (ПВХ);
  • спеціальні склопакети, що володіють високою герметичністю;
  • якісна фурнітура, завдання якої — забезпечити надійну експлуатацію віконної конструкції.

Конструкції вікон можуть мати ряд рішень, що залежать від умов, в яких вони будуть використовуватися. Наявність енергоощадного скла, вікна «глухі» або зі стулками — сьогодні є різноманітна лінійка продукції, причому від самих різних виробників. Всі вони постійно оновлюють модельний ряд, пропонуючи або вдосконалені конструкції, або абсолютно нові.

Хранителі тепла

У примхливому і мінливому українському кліматі, з вічними проблемами опалювальних систем завдання збереження тепла в приміщенні є однією з найголовніших. Холод проникає в усі щілини, створюючи дискомфорт, і аж ніяк не сприяє гарному настрою та працездатності. За дослідженням фахівців, понад 60-70 % тепла в будинках виходить саме через старі дерев'яні вікна.

Вікна ПВХ вирішують це проблему миттєво. Багатокамерна будова вікна, в якому повітря використовується як утеплювач, спеціальні контури ущільнення, «тепле» скло — все це надійно захищає будинок про вологості, холоду та протягів. У приміщенні, де стоять пластикові вікна, не потрібно ніяких додаткових приладів опалення, що дозволяє істотно зменшити фінансові витрати на електроенергію. За вікном може стояти суворий мороз, лютувати холоднеча, а в будинку буде тепло та комфортно.

Ніякого шуму

Життя сучасних мегаполісів наповнена різними звуками, які не припиняються навіть у нічний час. Адже постійний шум не тільки перешкоджає нормальному відпочинку, але й може служити причиною серйозних захворювань нервової системи.

Високий ступінь шумопоглинання — якісна характеристика пластикових вікон, що забезпечила їм популярність. Звичайно, ефективність шумоізоляції вікна залежить від ряду факторів: виду і товщини склопакета, герметичності конструкції, площі скління, якості монтажних робіт. Але в будь-якому випадку, завжди можна вибрати варіант, який найбільш підходить у вашому конкретному випадку.

Виробники для поліпшення шумоізоляційних параметрів пропонують скло різної товщини, заповнення внутрішніх камер криптоном або аргоном, а також різноманітні ущільнювальні прокладки.

Навіть в теплу пору року, коли, здавалося б, «галасливе» питання вирішити проблематично, вікна ПВХ можуть допомогти зберегти нашу нервову систему від гулу вулиці. Досягається це за рахунок особливих систем вентиляції та провітрювання, що дозволяють уникнути відкривання вікон і водночас забезпечують доступ свіжого повітря в приміщення.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Страхование жизни: что ...
Наступна новина: В Угорщині за добу померло ...

КОМЕНТАРІ