Коронавірус: другу хвилю повернень українців спричинить економічна рецесія – Кулеба

Коронавірус: другу хвилю повернень українців спричинить економічна рецесія – Кулеба

22.03.20 10:41 0 552
Нова хвиля повернення громадян України додому почнеться, якщо вони почнуть втрачати роботу за кордоном. Таке припущення висловив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Не буде моменту, коли ми скажемо – «клас, ми всіх вивезли, ось тепер у нас нуль людей за кордоном», тому що всі ми живемо у відкритому світі і люди звикли роз'їжджатися, коли хочуть, залишатися на скільки хочуть і повертатися... Є люди, які зараз ще мають роботу в певних країнах, але через економічну рецесію в світі, яка вже розпочалася, вони її незабаром із великою вірогідністю втратять. І тоді в нас буде друга хвиля тих, хто захоче повертатися, це люди, які втратять роботу і вирішать повернутися додому, дочекатися кращих часів», – сказаав він.

Як приклад міністр навів Об'єднані Арабські Емірати, де ситуація наразі, за його словами, відносно стабільна.

Читайте також: Українці, які залишились у Польщі будуть на вагу золота для польської економіки – роботодавці?

«В ОАЕ станом на зараз 15 тисяч українських громадян працюють у сфері послуг. В Еміратах зараз ситуація непогана, там уряд вживає дуже рішучих заходів, щоб захиститися від коронавірусу, честь їм і хвала. Але якщо, не дай Боже, там почнуть закриватися теж компанії, людей почнуть звільняти, в нас буде ось така друга хвиля. Я вже не кажу про сусідні з нами країни, де традиційно існує велика трудова діаспора», – міркує Кулеба.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ