Коронавірус: в Одесі планують скасувати безоплатний проїзд для пенсіонерів

Коронавірус: в Одесі планують скасувати безоплатний проїзд для пенсіонерів

23.03.20 08:01 0 909
З 23 березня в Одесі планують зупинити дію пільг на безоплатний проїзд в електротранспорті. Про це у своєму відеозверненні увечері 21 березня заявив заступник міського голови Павло Вугельман, який також очолює міську комісію з протидії коронавірусу.

«В місті продовжує працювати громадський транспорт і маршрутні таксі. Але з понеділка ми плануємо відміну усіх пільг для усіх категорій громадян. Ця відміна буде виключно на період карантину. Ми закликаємо усіх, в першу чергу літніх людей, залишатися вдома, не користуватись громадським транспортом», – заявив Вугельман.

Читайте також: Заборона на роботу кафе і ресторанів в Одесі є рекомендаційною – заступник мера?

За перші ж дні введення квот на перевезення не більше 10 людей в одному трамваї, тролейбусі чи маршрутці в Одесі виникло кілька конфліктів, в тому числі за участі пенсіонерів. Зокрема літня одеситка била та тягала за волосся водія трамвая. Також одесити розбили скло п'яти одиницям транспорту.

За словами Вугельмана, зараз в Одеській інфекційній лікарні знаходиться 13 людей із підозрою на коронавірус. В тому числі протягом 21 березня поступило двоє людей із підозрою на коронавірус, важких пацієнтів немає.

Читайте також: Одеса на карантині. Побите скло в трамваях, пуста Дерибасівська, зачинені зоомагазини?

В Києві з 23 березня користування міським транспортом буде можливе лише за спеціальними перепустками для медичних працівників , рятувальників, правоохоронців, працівників житлово-комунального господарства, співробітників продуктових магазинів і аптек, а також співробітників стратегічних підприємств. У Дніпрі під час карантину з'явилися маршрутки з вартістю проїзду по 20–30 гривень замість звичних 8 гривень.

20 березня у зв'язку з поширенням хвороби Кабінет міністрів України запровадив стан надзвичайної ситуації в Києві, Дніпропетровській та Івано-Франківській областях. Станом на 21:00 21 березня в Україні 47 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них три летальні, один пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. ФОТОГАЛЕРЕЯ: Не більше від 10 людей за раз: в Одесі урядове обмеження призводить до бійок і конфліктів у транспорті – фото

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільській лікарні ...
Наступна новина: У центральній Хорватії ...

КОМЕНТАРІ