Український «Руслан» з масками та респіраторами вже в Чехії

Український «Руслан» з масками та респіраторами вже в Чехії

23.03.20 09:08 0 1103
На летовищі міста Пардубіце в ніч на 22 березня приземлився український літак An-124 «Руслан», який доставив з китайського Шен-Чену до Чехії захисні маски та препарати. Дефіцит цих товарів відчувають медичні заклади по всій країні, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

На борту літака – 5 мільйонів захисних масок, 2 мільйони респіраторів, 80 тисяч захисних окулярів, 120 тисяч захисних костюмів, 50 тисяч тестів – всього 106 тонн вантажу.

Як зазначили чеські ЗМІ, на летовищі «літак надії «Руслан» зустріли голова уряду Чехії Андрей Бабіш, міністр оборони Люблмір Метнар і міністр внутрішніх справ Ян Гамачек.

Читайте також: Хвиля добровільних ініціатив і український «Руслан»: Чехія в боротьбі з епідемією?

Вивантажити багаж допомагають 115 військових і пожежників, там само на вантаж чекають 27 одиниць поліцейських машин і військових автомобілів «Татра». Захисні маски, респіратори та інші матеріали без затримок будуть доставлені до міст і сіл по всій Чехії, повідомила речниця загону пожежників Нікол Студена.

Приземлення українського «Руслана» в прямому ефірі транслював головний інформаційний канал громадського телебачення ?T 24.

За інформацією міністерства охорони здоров'я Чехії, станом на кінець дня 21 березня зареєстровано 995 осіб інфікованих коронавірусом, шестеро осіб повністю вилікуваних, проведено 13 704 тестів.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Інформація та графік ...

КОМЕНТАРІ