Огляд позашляховика Volvo V90 Cross Country

Огляд позашляховика Volvo V90 Cross Country

23.03.20 15:00 0 2150

Новий Volvo виглядає органічно тільки далеко від цивілізації зразка російських 90-х. Коли навколо немає «дев'яток», «пріор» і рекламного сміття, що пропонує в основному кредити та позики, в гордій самоті на тлі далекого піку в сніговій шапці високий універсал Volvo V90 Cross Country знову вбудовується в картинку, за допомогою якої його продають: елегантний скандинавський автомобіль, що допомагає вишукано одягненим людям модельної зовнішності вирватися із задушливих пентхаусів до відпочинку в комфортабельному наметі.

Без благородного природного антуражу шведський універсал виглядає в осетинських містечках просто зухвало: ефектний динамічний профіль, «діаманти», мерехтливі в чорноті решітки радіатора, світлодіодні «молотки Тора» в передній оптиці — версія скандинавського дизайну, яка бере яскравими деталями, а не мінімалістичним лаконізмом.

Салон

Салон сучасного Volvo - цифровий мінімалізм Tesla, у якого запозичений дисплей в портретній орієнтації, яка знищила більшість кнопок на центральній консолі, і характерні для сучасного глобального преміум: шкіра, алюміній та дерево з шорсткою фактурою.

Передня панель нагадує акуратно обтесану колоду, на якій шведський дроворуб забув свій iPad. Тут теж цікаво розглядати деталі: горіння барабанчики запуску двигуна, вибору режимів шасі та управління вентиляційними заслінками, витончені вигини обтягнутих шкірою накладок на центральному тунелі й т. д.

Кермо і сидіння

По-справжньому здивували в Cross Country кермо і сидіння. Перше, з масивним п'ятаком і товстим ободом невеликого діаметра. Крісла характеризуються спортивним рельєфом, як бодібілдери.

Хода

Хода V90 теж не так повітряна, як можна було припустити, знаючи про наявність задньої пневматичної підвіски (опція, стандартно ззаду — поперечна композитна ресора). У ній відчувається сталь, твердість натруджених м'язів, а чуйне кермо немов жартівливо пропонує зіграти в армрестлінг, пружно повертаючись в нуль. Лежачі поліцейські та вибоїни в асфальті відгукуються відчутними поштовхами. Зате на хорошій дорозі Volvo просто летить.

У авто є «автопілот» - система Pilot Assist, яка здатна, серед іншого, утримувати автомобіль в межах смуги руху, прискорюючи та сповільнюючи його в залежності від трафіку. Втім з нинішнім поколінням Pilot Assist не вийде розіграти сцену з фільму про майбутнє, де герой кидає штурвал і занурюється в сон, читання або роздуми.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Особливості вибору ...
Наступна новина: Достопримечательности ...

КОМЕНТАРІ