МЗС вимагає від Росії обстежити ув’язненого в Криму активіста Мустафаєва на COVID-19

МЗС вимагає від Росії обстежити ув’язненого в Криму активіста Мустафаєва на COVID-19

25.03.20 08:45 0 608
Росія повинна забезпечити медичне обсетеження ув'язненому в анексованому Криму Серверу Мустафаєву, в тому числі щоб виключити зараження коронавірусною хворобою COVID-19. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України 23 березня.

В МЗС нагадують, що стан Мустафаєва погіршується, він має високу температуру, сухий кашель, скаржиться на сильний головний біль та слабкість. Ці симптоми відомство називає «тривожними» з огляду на пандемію коронавірусної інфекції COVID-19. Серед основних симптомів цієї хвороби: кашель, висока температура, складнощі з диханням.

Читайте також: Обмін полоненими «не поставлений на паузу» через коронавірус – Кулеба?

«Наполягаємо на негайному проведенні медичного обстеження громадянина України Сервера Мустафаєва в спеціалізованому медичному закладі відповідно до міжнародних стандартів, у тому числі з метою виключення можливості його зараження короновірусною інфекцією COVID-19, та забезпеченні кваліфікованою лікарською допомогою в умовах місця несвободи», – заявляють у дипломатичному відомстві.

Водночас МЗС вважає, що пандемія нового коронавірусного захворювання – це «гарна нагода для Російської Федерації згадати про загальнолюдські цінності та норми міжнародного права». Міністерство також закликало міжнародну спільноту посилити політичний та економічний тик на Росію, щоб змусити її припинити порушувати права людини та звільнити незаконно утримуваних громадян України.

22 березня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про погіршення стану ув'язненого в Криму кримськотатарського активіста Сервера Мустафаєва.

Читайте також: Денісова: кримчанин Мустафаєв, який перебуває у СІЗО, просить перевірити його на коронавірус?

У жовтні 2017 року російські силовики заарештували шістьох жителів Бахчисарая. Це Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Мемет Бєлялов, Сейран Салієв, Сервер Зекір'яєв і Ернес Аметов. ФСБ Росії інкримінує їм участь у забороненій в Росії та анексованому нею Криму організації «Хізб ут-Тахрір».

21 травня 2018 року в Криму затримали координатора «Кримської солідарності» Сервера Мустафаєва і жителя села Долинне Бахчисарайського району Едема Смаїлова. Звинувачення проти них долучили до бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правильно выбираем ...
Наступна новина: В Україні відклали ...

КОМЕНТАРІ