Телекулінар Руслан Сенічкін порадив як смачно і безпечно провести карантин

Телекулінар Руслан Сенічкін порадив як смачно і безпечно провести карантин

25.03.20 14:44 0 2787

Під час всеукраїнського карантину через коронавірус зачинені усі ресторани й заклади громадського харчування і більшість людей мають готувати і харчуватися вдома. Навіть ті, хто не умів готувати до цього – вимушені ставати до плити.

Саме тому, головний телекулінар країни, ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін поділився своїми правилами під час карантину та дав декілька порад, як не залишитися голодним через тимчасові обмеження. «Будь-яка криза - це завжди нові можливості. Нове вміння, яке ви можете отримати під час карантину  – навчитися готувати. Подивіться, що у вас є в шухляді на кухні і спробуйте проекспериментувати, приготувати щось смачне. Вмикайте кулінарну рубрику у Сніданку з 1+1 – будемо готувати разом!».

По буднях у ранковому ефірі 1+1 Руслан Сенічкін продовжує ділитися рецептами нових та улюблених страв. А ще – ділитися секретами, як з простих продуктів, які точно є на полицях кухні кожного українця, приготувати незвичні страви. Вже незабаром у ефірі можна буде побачити рецепти пирога зі спагетті, хліба з горіхами та сухофруктами, салату з оселедця та буряка. Зараз, під час карантину, такий формат «телекухні» надзвичайно актуальний, адже перебуваючи вдома можна навчитися радувати себе і свою родину справжніми ресторанними стравами.

Також Руслан поділився рецептом одного із своїх улюблених страв – котлет із нутом та кус-кусом: «Цю страву не складно готувати, а продукти для неї точно знайдуться у кожної господині».

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • нут – 120 г;
  • кус-кус – 150 г;
  • листя м’яти – 15 г;
  • часник – 2 зубки;
  • цедра лимона – 20 г;
  • 2 яйця.

Приготування

Нут замочити у воді на 4 години у пропорції ¼, потім варити 40-45 хвилин. За 5 хвилин до готовності – треба посолити. Кус-кус залити окропом на 5 хвилин – і він вже буде готовий. Потім проварений нут перебити у блендері разом з листям м’яти, часником і цедрою лимона, додати приправу. Отриману суміш пересипати в миску. Додати до неї кус-кус. В окремому посуді збийте 2 яйця – теж додайте в миску з нутом і кус-кусом. Перемішайте. Із отриманої суміші сформуйте котлетки.  Далі смажимо котлети на рослинній олії – з обох боків по 1,5-2 хв. Не довше, бо розпадуться.  

Проте телекулінар закликає ретельно дотримуватись правил гігієни під час приготування страв, і поза кухнею теж:

Найголовніше правило, термічно обробляти всі продукти з яких ви готуєте страви і менше вживайте сирого.  А ще, «термічно» обробляйте себе, бо виявляється, що мікроби коронавірусу бояться високої температури. Як на мене, зараз вдома краще частіше приймати гарячий душ або ванну, побільше готуйте і їжте гарячих страв і напоїв. А ще – довіряйте виключно перевіреній інформації. Ми у Сніданку з 1+1 щодня готуємо для вас не лише смачні страви, а й важливу інформацію про ситуацію з пандемією в Україні та світі, запрошуємо експертів.

Руслан Сенічкін запрошує приєднатися у Facebook-групу #СпівайТанцюйГотуй. У спільноті Руслан вже почав давати рецепти на карантин для веселої домашньої кулінарії. Ви теж можете співати і танцювати готуючи улюблені страви, де ж ще це зараз робити, як не на кухні? Знімайте свій креативний процес приготування страв на відео і публікуйте з хештегом #СпівайТанцюйГотуй.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ