Вибираємо фоторамку: поради покупцеві

Вибираємо фоторамку: поради покупцеві

25.03.20 15:17 0 2109

Експерти стверджують: враження від зображення посилюється на третину, якщо воно правильно оформлене. Чи не час упорядковувати ваш особистий фотоархів і розвісити фотографії на стінах? Звісно так! Але перед цим потрібно підібрати гарні фоторамки. Далі, ми безпосередньо поговоримо як це правильно зробити.

Поєднуйте рамки:

  • З фотографією. Вважається, що фоторамки повинні в першу чергу підходити до роботи, а не до інтер'єру. Але якщо фотографій багато, підібрати рамку під кожну не просто. Професіонали радять розділити колекцію фотографій на блоки по колориту та підбирати рамки окремо для кожної групи. Не забувайте про стилістику приміщення. Дисонанс між інтер'єром і рамками може дати цікавий ефект, проте безпечніше вибирати рамки в тому ж стилі. Так, для інтер'єру в стилі хай-тек підійдуть рамки з алюмінію.
  • З настроєм. Рамка та паспарту повинні відповідати фотографії не тільки за стилем, але й по емоційному стану. Спокійним сюжетам більше підходять холодні тони, а динамічним і позитивним фотографіям — теплі. Звертайте увагу також і на фактуру матеріалу рамки. Так, осінній ліс буквально «оживе» в рамці з фактурою деревини, особливо якщо паспарту вибрати в колір листя. Для чорно-білих фото найчастіше вибирають однотонні рамки. Не забувайте, що темні рамки візуально зменшують зображення.
  • Складний контекст. Якщо вибір стоїть між масивною дерев'яною рамою без декору та звичною тоненькою чорною, то дизайнер, швидше за все, віддасть перевагу перший варіант. До деяких знімках підійдуть навіть позолочені різьблені рами, які зазвичай використовуються для картин — правда, в цьому випадку потрібно діяти з розумною обережністю.

Вибирайте матеріал

Дерево або пластик? Кращі фоторамки роблять з натурального дерева. Але пластикові рами, стилізовані під дерево, виглядають на стіні або полиці не гірше натуральних. До того ж вони стійкі до вологості та перепадів температур і добре почуваються у ванній і на кухні.

Вибирайте паспарту:

  1. Спеціальне скло. Експерти наполягають: зображення з паспарту має бути покрите склом. Найкраще придбати антиблікове, або музейне скло, адже воно оберігає зображення від вицвітання і при цьому не має бліків. Якісне скло взагалі непомітне на фотографії. Купити спеціальне скло можна в багетних майстерень — воно коштує дорожче звичайного, але справляються зі своїм завданням на всі 100 %.
  2. Пропорції. Щоб зображення не «провалилося», нижнє поле паспарту має бути трохи ширше верхнього. Квадратну фотографію краще помістити в прямокутне паспарту з неяскраво вираженою різницею сторін. При цьому поля рами та бічні сторони паспарту повинні мати різну ширину. До речі, якщо край паспарту зробити дуже широкими, фотографія буде виглядати більш сучасно. Широке поле підходить також і динамічним сюжетам, бо краще передає ефект руху.
  3. Принцип тунелю. У паспарту можна одночасно використовувати кілька кольорів, при цьому відтінок верхнього шару повинен бути світлішим нижнього. В якості основного вибирайте відтінок другорядних деталей, але не основний колір фотографії.
  4. Підганяємо за розміром. Якщо у вас вже є оригінальна рама, а фотографія менша її за розміром, використовуйте паспарту. Фахівці багетних майстерень також можуть підігнати раму під розмір зображення, проте цей процес займе більше часу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ