Кому варто боятися коронавіруса найбільше?

Кому варто боятися коронавіруса найбільше?

25.03.20 23:52 0 1438

Заступник директора з інноваційної роботи Санкт-Петербурзького НДІ епідеміології та мікробіології імені Пастера, доктор біологічних наук Олександр Семенов в складі російської делегації побував у Китаї та дав відповіді на найпоширеніші питання про коронавірус (детальнішу інформацію читайте на сайті http://coronavirus2019.online/).

Що потрібно знати про коронавірус?

Раніше в Мережі поширилася інформація, що представники монголоїдної раси найбільш схильні до коронавірус. Олександр Семенов спростував ці чутки. "Вірус вражає людей всіх рас. Звичайно, можуть бути індивідуальні реакції, пов'язані з розвитком пневмонії, але не більше", - зазначив експерт.

Він також додав, що всупереч поширеній думці діти теж страждають від викликаних COVID-2019 захворювань, але їх переносять набагато легше, ніж дорослі. Зазвичай у неповнолітніх легке нездужання або ж хвороба протікає безсимптомно. Саме цей факт доводить, що коронавірус сильно відрізняється від грипу, адже останній діти переносять важко.

Можливо, це пов'язано з тим, що провідний механізм, за допомогою якого вірус вражає легені, це неконтрольована запальна реакція. Організм починає захищатися так шалено, що входить в стан так званого "цитокінового шторму

, - вважає експерт.

Олександр Семенов пояснив, що імунна система людей починає активно виробляти речовини для боротьби з коронавірусів і "починає вбивати власні тканини". У дітей подібних реакцій, як правило, не трапляється. Але цю версію ще належить вивчити.

За словами доктора біологічних наук, в Росії епідемії коронавіруса не буде. Слід очікувати тільки одиничних завезених випадків. Імовірність невиявлених інфікованих невисока, інакше стало б відомо про важкі випадки.

Якщо айсберг, про який ви говорите, існує, то він все одно спливе, і на його «вершині» будуть люди з важкими симптомами. Вони потраплять до лікарні з дихальною недостатністю, з пневмонією. З цим вдома не відсидишся

, - упевнений фахівець.

Він нагадав, що в усьому світі структура зараження більш-менш єдина: лише 15 % заражених відносяться до тяжких критичних випадків. У 80-85 % інфікованих, хвороба протікає легко або помірно.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Основные преимущества ...
Наступна новина: Смартфон: основні переваги

КОМЕНТАРІ