Офіційний Брюссель схвалив початок переговорів про вступ Північної Македонії і Албанії в ЄС

Офіційний Брюссель схвалив початок переговорів про вступ Північної Македонії і Албанії в ЄС

26.03.20 09:41 0 681
Міністри у справах Європейського союзу 24 березня схвалили початок переговорів про членство в ЄС із Північною Македонією та Албанією. Таке рішення було ухвалене міністрами в режимі відеоконференції.

Угода ще має бути затверджена в письмовій формі. Очікується, що це відбудеться 25 березня, хоча цей крок може бути відтерміновано через обмежувальні заходи, пов'язані з коронавірусом.

Дата початку переговорів про вступ поки не визначена, але дипломати ЄС заявили у коментарі Радіо Свобода, що переговори розпочнуться не раніше осені.

Рішення почати переговори з двома західно-балканськими країнами довгий час відкладалося і викликало розкол серед членів ЄС.

Франція за підтримки Нідерландів і Данії закликала не поспішати і стверджувала, що цим країнам необхідно провести подальші реформи. Інші країни ЄС наполягали на тому, щоб перейти до включення двох малих країн у блок, аби стримати Росію і Китай у посиленні їхнього впливу на Західних Балканах.

Лідери Північної Македонії і Албанії привітали шнє рішення ЄС.

Читайте також: Комісар ЄС з розширення: Північна Македонія та Албанія здатні впроваджувати реформи, потрібні для вступу

Під час переговорів про членство країни-кандидати повинні довести, що вони відповідають стандартам ЄС в таких галузях, як вільне переміщення товарів, а також в податковій, енергетичній та економічній політиці.

Після виходу Великої Британії членами Європейського союзу залишаються 27 країн. Останньою до ЄС приєдналася Хорватія. Це сталося у 2013 році.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Новий міністр економіки ...
Наступна новина: Російський винищувач Су-27 ...

КОМЕНТАРІ