Афганістан: невідомі захопили заручників у храмі сикхів,«Талібан» заявляє про непричетність

Афганістан: невідомі захопили заручників у храмі сикхів,«Талібан» заявляє про непричетність

26.03.20 09:21 0 598
Невстановлені озброєні люди та смертники напали на храм сикхів у столиці Афганістану Кабулі та утримують всередині понад сотню людей, повідомляє місцева влада 25 березня.

Наразі невідома точна кількість нападників та їхні особи, так само як немає офіційної інформації про загиблих.

Член парламенту Афганістану Нарендер Сінгх Халса, який представляє невелику спільноту сикхів цієї країни, заявив, що, за його даними, вбиті четверо людей, в заручниках опинилися до 200 осіб. Більшість із них, додає Халса – це жінки і діти, які збиралися на ранкову молитву в храмі.

Речник Міністерства внутрішніх справ Тарік Арьян повідомив журналістам, що співробітники безпекових сил Афганістану огородили місце подій і намагаються зачистити будівлю від нападників.

Речник екстремістського угруповання «Талібан» заперечив, що воно несе відповідальність за напад.

Читайте також: Держдепартамент: США урізають допомогу Афганістану на 1 мільярд доларів через політичну кризу?

Раніше сикхи вже зазнавали нападів з боку бойовиків-ісламістів у Південній Азії. Чисельність їхньої спільноти в Афганістані складає менше ніж 300 родин.

У 2018 році внаслідок вибуху смертника, спрямованого на сикхську общину, в афганському місті Джелалабаді загинули понад 10 людей. Тоді відповідальність на себе взяло угруповання «Ісламська держава».

29 лютого Сполучені Штати підписали угоду з талібами, що може привести до виведення всіх іноземних військ з Афганістану і припинення 18-річного конфлікту в країні. Але перспектива повноцінних і всеосяжних мирних переговорів опинилася під загрозою через небезпеку двовладдя в Кабулі.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Помер співак Анатолій ...

КОМЕНТАРІ