Бойовики блокують місії ОБСЄ перетин лінії розмежування – заява

Бойовики блокують місії ОБСЄ перетин лінії розмежування – заява

26.03.20 10:59 0 597
Члени незаконних збройних угруповань не дозволяють патрулям Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ перетинати лінію розмежування – це про це йдеться в заяві Служби зовнішніх справ Євросоюзу 25 березня.

За даними Служби, перетин лінії розмежування блокується з 21 березня. Рім того, представники структур ООН, неурядових організацій та Міжнародного комітету «Червоного хреста» також мають сладнощі із доступом до окупованих територій.

Читайте також: «Я соромлюся вдягти маску, ніхто ж не вдягає, і я не вдягаю» – монолог пенісонерки з Донецька під час епідемії(рос.)

В Євросоюзі закликають Росію та підконтрольні їй угруповання надати патрулям місії та співробітникам інших інституцій вільний прохід через лінію розмежування.

«Згідно зі своїм мандатом, СММ повинна мати безпечний, надійний та безперешкодний доступ по всій території України, в тому числі до частин Донецької та Луганської областей, до тимчасово не контролюються урядом. Її безперешкодний доступ до та з непідконтрольних уряду територій є ключовим для надання достовірної інформації щодо подій на місці, як це передбачено Мінськими угодами», – йдеться в заяві організації.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Польща видала Росії ...
Наступна новина: Армія кличе ...

КОМЕНТАРІ