У Дніпрі почали формувати групи волонтерів-медиків зі студентів медакадемії

У Дніпрі почали формувати групи волонтерів-медиків зі студентів медакадемії

26.03.20 09:58 0 572
У Дніпрі почали формувати групи волонтерів-медиків зі студентів медичної академії. Наразі добровольцями записалось 38 студентів 4-6 курсів академії, які вчаться на різних факультетах, повідомила Радіо Свобода декан першого медичного факультету вишу Юлія Сілкіна.

За її словами, до групи поки записують лише студентів, які є громадянами України. Студентам-іноземцям відмовляють.

За словами декана, передбачається, що студенти-волонтери, зокрема, зможуть надавати громадянам первинну медичну допомогу. Питання щодо спецзасобів захисту поки не вирішене. Не визначені й конкретні локації, де працюватимуть студенти.

«Нам пропонують, наприклад, вимірювати температуру на блокпостах. Але це можуть робити й полцейські. Наші суденти – це студенти 4-5-6 курсів, багато хто з них вже працює і може надавати кваліфіковану медичну допомогу. Які заклади? По-перше, це «первинка», центри первинної медико-санітарної допомоги, куди приходять люди з симптомами ГРВІ. Студенти можуть збирати анамнез, проводити консультації як реальні, як і в онлайн-режимі, проводити первинне сортування пацієнтів тощо. Наші студенти готові до цього, готові робити тести, готові навіть йти працювати в стаціонари. Студенти 3-го курсу, які ще не мають права працювати медсестрами й медбратами, готові роботи іншу роботу, здійснювати дезінфекцію тощо. Студенти кажуть, що це буде безцінний досвід. Також ми маємо зясувати, чи будуть надані засоби захисту нашим студентам. Якщо ні, то спецзасоби готова забезпечити академія. Адже студенти кажуть: готові до будь-якої роботи, але потрібні засоби захисту», – розповіла Юлія Сілкіна. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Армія кличе волонтерів, військових запасу і людей з медичним досвідом до боротьби з коронавірусом

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Афганістан: заручників з ...

КОМЕНТАРІ