Наталія Мосейчук вчетверте стала куратором щорічної вчительської премії Global Teacher Prize Ukraine

Наталія Мосейчук вчетверте стала куратором щорічної вчительської премії Global Teacher Prize Ukraine

26.03.20 16:12 0 2231

Команда громадської спілки «Освіторія» вчетверте запроcила телеведучу  Наталію Мосейчук стати куратором національної премії Global Teacher Prize Ukraine та увійти до складу журі. 20 березня стартував новий сезон щорічної національної премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine. Номінувати вчителя на здобуття премії онлайн може будь-хто: адміністрація школи, колеги, учні – діючі чи колишні, їхні батьки, небайдужі друзі. Вчитель може самостійно оформити заявку на участь y конкурсі до 1 серпня 2020 року на сайті премії http://globalteacherprize.org.ua.

Цього року переможця премії оголосять у Міжнародний день вчителя 3 жовтня 2020 року в Києві,  і він отримає рік безкоштовного професійного навчання, а також поїздку до Лондона на Global Education and Skills Forum 2020 та головний грошовий приз у 250 000 гривень.

До експертного журі національної премії увійшли голова «Освіторії» Зоя Литвин, телеведуча ТСН та незмінний куратор премії Наталія Мосейчук, плюс члени журі, яких на даний момент не розголошують.

Наразі майже чотири мільйони учнів перебувають на карантині. Коли діти перейшли на домашнє дистанційне навчання, уся країна - батьки, діти, відчули, наскільки важливі вчителі.

«Поки країна призвичаюється жити у новій для нас усіх реальності, прошу батьків, школярів – не забудьте про своїх вчителів. Педагоги потребують уваги та  підтримки. Переконана, серед ваших наставників є найкращі у світі вчителі. І вони заслуговують на вашу відзнаку. Зараз педагоги активно ведуть дистанційні уроки, розробляють навчальні плани і їм, як завжди, ніколи подумати про себе. Номінуйте своїх вчителів. Педагоги, відкиньте зайву скромність – номінуйтеся! Пандемія коротша за життя! Життя переможе!» – закликала Наталія Мосейчук, телеведуча каналу 1+1, куратор освітньої премії Global Teacher Prize Ukraine, лідерка соціальної ініціативи «Право на освіту».

«Ми щасливі, що українських вчителів цінують у всьому світі та переконані, що серед українського вчительства багато справжніх новаторів та змінотворців. Щоб віднайти їх, ми оголошуємо про старт сезону 2020 найпрестижнішої національної вчительської премії Global Teacher Prize Ukraine та закликаємо усіх учителів брати у ньому участь. Вчителі — важливі, вони — ключ до змін у суспільстві»! — говорить Зоя Литвин, голова громадської спілки “Освіторія” та засновниця та голова журі премії Global Teacher Prize Ukraine.

Куратор премії телеведуча Наталія Мосейчук, - вчителька англійської мови за фахом і донька вчительки, -  як і минулі три роки заявила власну номінацію «Вибір серцем» для усіх вчителів, які подадуть заявки, незалежно від ТОП 50 чи ТОП 10. Подарунком від Наталії для вчителя стане грошова винагорода та спеціальний подарунок – що саме це буде – оголосять окремо.

Нагадаємо, що у 2017 році Наталія Мосейчук подарувала феєричну подорож до Чехії, Оксані Бициній - вчительці хімії із Запоріжжя. У 2018 році Вибором серця Наталії стала Оксана Коцюруба вчителька української мови та літератури, яка викладає у лікарні для онкохворих дітей у Львові. Оксана отримала приз 50 000 гривень та подорож у Дубаї на освітній Форум.

У 2019 році серце куратора «розділилось навпіл», тому переможців стало двоє.

Перше місце – Тетяна Лінійчук, вчителька української мови та зарубіжної літератури з Івано- Франківська, отримала 70 000 гривень. Друге місце - Олена Кіркевич, вчителька математики «Школи супергероїв», що у київському Охмадиті. Олена отримала – 50 000 гривень.

За три роки у Global Teacher Prize Ukraine взяли участь 5 486 українських вчителів. Число заявок щороку зростає — з 632 у 2017 році до майже 3000 у 2019. З фіналістами премії зустрічається Президент України, а переможець 2017 року Паул Пшенічка виступив у Верховній Раді та став першим вчителем, хто потрапив до рейтингу 100 найвпливовіших українців. Цього року, Наталю Гладких фіналістку 2017 та Олександра Жука переможця 2018- обрали до ТОП-50 найкращих вчителів світу з-поміж 36 000 інших учасників.

Global Teacher Prize — «Нобелівська премія» для вчителів, започаткована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Це одна з найбільших премій у світі за професійні досягнення. Нагорода вручається за видатний внесок у професію вчителя та становить 1 000 000 доларів.

Національну премію в Україні з 2017 року реалізує громадська спілка «Освіторія». Мета премії Global Teacher Prizе Ukraine, змінити ставлення до професії вчителя, підняти її престиж та виявити якомога більше вчителів-іноваторів, розказати про них усій країні.

Нагадаємо, телеведуча Наталія Мосейчук вирішила з командою ТСН розпочати соціальну ініціативу «Право на освіту», зробити так, щоб тема вчителів, освітніх реформ та захист прав маленьких пацієнтів на навчання була основною у суспільстві. Ведуча продовжує звертати увагу на реформу створення шкіл у дитячих лікарнях. Адже діти - це майбутнє нашої держави.

Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Ефективні засоби від ...
Наступна новина: Автовикуп: основні переваги

КОМЕНТАРІ