Понад третина світу опинилася в ізоляції через COVID-19,країни G20 збираються на відеосаміт

Понад третина світу опинилася в ізоляції через COVID-19,країни G20 збираються на відеосаміт

27.03.20 10:46 0 583
Представники країн з найбільшими еконоіками, які входять до «Групи 20», проведуть термінову відеоконференцію 26 березня через кризу, спричинену пандемією коронавірусної хвороби. Таку ж зустріч планують 27 лідерів Євросоюзу.

Понад третина населення світу живе в умовах карантину, поки уряди намагаються швидко зреагувати на соціальні та економічні виклики, спричинені хворобою.

Індія, друга за чисельністю населення країна світу, оголосила ізоляцію на три тижні з 25 березня. Відтак загалом близько 2,9 мільярда людей по всьому світу змушені залишатися вдома.

Читайте також: Банки, курс і карантин: що змінилося для простого українця?

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш заявив, що хвороба, яку спричиняє коронавірус, «загрожує всьому людству, і все людство має відповісти».

Він назвав критично важливими дії та солідарність.

У Європі найгостріша криза триває в Італії (7 500 смертей), Іспанії (3 434, з них 738 – за останню добу) та Франції (1 331 смерть).

Лідери країн Євросоюзу закликали до створення «спільного боргового інструменту», аби зібрати кошти для підтримки індустрії охорони здоров'я та державних економік.?

Коронавірусна хвороба також поширюється Близьким Сходом – кількість померлих в Ірані сягнула 2 тисяч – та Африкою, де перші випадки вже зафіксували в Малі.

Читайте також: Сенат США схвалив законопроект про підтримку економіки у надзвичайній ситуації на 2 трильйони доларів?

Генеральний директор Світової організації торгівлі Роберто Азеведо припустив, що економічний спад та втрата робочих місць внаслідок пандемії будуть гіршими, ніж під час рецесії 2008 року.

Конкретних прогнозів наразі немає, проте економічні експерти СОТ очікують «дуже різкого зниження торгівлі», вважає Азеведо.

За даними Університету Джона Гопкінса, станом на ранок 26 березня у світі зареєстровано понад 472 тисячі випадків захворювання. 21 308 людей померли, 114 870 одужали.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі одиноким ...

КОМЕНТАРІ