В Одесу привезли 14 поранених з Донбасу

В Одесу привезли 14 поранених з Донбасу

27.03.20 12:07 0 1162
26 березня до Одеського військового шпиталю привезли 14 поранених з Донбасу – п'ять з них були в машині розвідників, в яку влучили протитанковою керованою ракетою. Про це повідомив волонтер шпиталю Андрій Танцюра, передає кореспондент Раді Свобода.

«Поранених привезли бортом військової авіації з шпиталя в Дніпрі. Всього 14 людей, п'ятеро з них – у важкому стані, двоє в реанімації. У більшості хлопців мінно-вибухові травми. 10 березня повідомляли про підрив керованою ракетою вантажівки, де їхали розвідники – п'ятеро поранених саме з цієї машини», – розповів волонтер.

Читайте також: Армія кличе волонтерів, військових запасу і людей з медичним досвідом до боротьби з коронавірусом?

У одного пораненого ампутована нога через вибух, у іншого множинні важкі поранення очей – він наразі нічого не бачить. Шанс врятувати зір є, але потрібно буде робити багато операцій і взагалі лікування буде важким, додав Танцюра.

Усім пораненим виміряли температуру, ведуть моніторинг на можливе захворювання коронавірусом. Сам військовий шпиталь зараз перебуває на карантині, поточних хворих, які не потребують термінової допомоги звідти виписали. Також туди закуповують захисні костюми і маски, розповів волонтер.

10 березня двоє українських військових загинули і ще дев'ять зазнали поранень і травм на Донбасі. Саме тоді поранення отримали й ті, кого согодні привезли в Одесу, – бойовики обстріляли з протитанкового ракетного комплексу військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Піски.

Читайте також: Ветеран АТО: «Внутрішній біль, повернувшись додому, вгамовував громадськими справами»

Внаслідок влучання протитанкової керованої ракети один український захисник загинув на місці. Згодом ще один військовослужбовець помер від зазнаних поранень.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У російському ...

КОМЕНТАРІ