Пацієнтів з потребою у гемодіалізі на Донеччині почали централізовано підвозити до лікарні

Пацієнтів з потребою у гемодіалізі на Донеччині почали централізовано підвозити до лікарні

27.03.20 10:50 0 629
Пацієнтів, які лікуються методом гемодіалізу у Дружківці Донецької області з 26 березня почали централізовано підвозити до лікарні Краматорська. Про це Радіо Донбас.Реалії (проєкту Радіо Свобода) повідомив дружківчанин Олександр Богославський, який минулого тижня після скасування міжміського транспорту самотужки доставляв дружину та інших пацієнтів на процедуру.

« вперше підвезли, всіх перевели в одну зміну, так що все налагодилося – приїхали прямо до під'їзду, зібрали хворих. Не можу сказати, чи на постійній це буде основі, але сподіваюся, що до кінця надзвичайної ситуації буде так», – повідомив він.

Через зупинку міжміського транспорту у зв'язку з карантином люди на гемодіалізі, хіміотерапії та іншій невідкладній терапії опинилися в ситуації, коли вони не могли дістатися до лікувальних закладів, винаймали таксі або просили знайомих з особистим транспортом.

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що проблему повинні вирішити місцеві адміністрації.

«Наразі починається інтенсивне спілкування з областями, ми збираємо вичерпний перелік проблем», – заявив 19 березня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зупинка міжміського транспорту. Важкі пацієнти заблоковані у регіонах

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі одиноким ...
Наступна новина: В усіх населених пунктах ...

КОМЕНТАРІ