На Тернопільщині зафіксовано летальний випадок від коронавірусної інфекції

На Тернопільщині зафіксовано летальний випадок від коронавірусної інфекції

27.03.20 08:27 0 494
У Тернопільській області підтверджено випадок смерті від COVID-19. В інфекційному відділені Тернопільської лікарні швидкої допомоги помер 68-річний мешканець села Ковалівка Монастириського району.

Про це розповів голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш під час брифінгу. Очільник краю висловив співчуття рідним та близьким померлого.

«Хворого госпіталізували до медичного закладу у важкому стані й одразу під'єднали до апарату штучної вентиляції легень. Медики оперативно вжили заходи для порятунку, адже лікарня забезпечена усім необхідним для надання допомоги хворим на COVID-19. На жаль, зберегти життя чоловіка не вдалося», - зазначив Володимир Труш.

Очільник області підкреслив, що хворий не одразу звернувся за медичною допомогою і тривалий час займався самолікуванням вдома. Наразі встановлено усіх осіб, з якими контактував померлий. Вони частково пов'язані з першим хворим, у кого діагностували COVID-19.

«Звертаюся до усіх жителів Тернопільщини! Не займайтеся самолікуванням і при виникненні перших симптомів хвороби одразу телефонуйте до свого сімейного лікаря або на «гарячу» лінію за номером: 103. Чітко дотримуйтесь усіх рекомендацій медиків та алгоритму дій, щоб не наражати на небезпеку себе та інших людей. Додержуйтесь карантину та режиму самоізоляції. Виконання таких елементарних дій – рятує людське життя», - наголосив голова ТОДА.

Володимир Труш закликав жителів Тернопільщини зберігати спокій і не панікувати, адже область забезпечена усім необхідним: медичним обладнанням для обстеження та діагностики, тестами для виявлення COVID-19, а також деззасобами. Він підкреслив, що лікарні готові надавати допомогу хворим на коронавірус.

«У нас достатня кількість тестів для ПЛР та для експрес-діагностики. При виявленні підозри на COVID-19 одразу встановлюється коло контактних осіб для визначення потенційної локалізації спалаху хвороби», - підсумував Володимир Труш.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ