Антигельмінтні препарати для тварин: що потрібно знати?

Антигельмінтні препарати для тварин: що потрібно знати?

27.03.20 15:56 0 1789

У домашніх кішок і собак одним з найбільш поширених захворювань є гельмінтоз. Причиною його є глисти, що паразитують всередині організму тварини. Численні дослідження показали, що ця проблема властива практично 80% домашніх вихованців. Боротися з паразитами допомагають спеціальні антигельмінтні препарати для собак і кішок, які ви можете придбати в ТОВ «БРОВАФАРМА»: brovapharma.ua/katalog-tovarov/antigelmintnye - найбільшому в Україні виробнику ветеринарних препаратів для лікування і профілактики захворювань тварин.

Чому потрібно боротися з гельмінтами у тварин?

Небезпека гельмінтів полягає в тому, що ці паразити серйозно шкодять тварині, в процесі своєї життєдіяльності поглинаючи поживні речовини і отруюючи його відходами, які утворюються в результаті їх розмноження. Антигельмінтики необхідні вашому чотириногого друга, щоб допомогти йому боротися з паразитами, які руйнують його імунну систему. Якщо вчасно не почати давати своєму вихованцеві ліки від глистів для кішок і собак, то з часом почнуть розвиватися серйозні захворювання, які навіть можуть привести до летального результату.

Ветеринарні лікарі не втомлюються нагадувати власникам про необхідність профілактичної дегельмінтизації собак, кішок та інших тварин. Протиглистові препарати призначають раз в квартал, якщо немає підвищеної загрози зараження паразитами. Для домашніх кішок, які живилися сухим кормом, допустимо збільшити інтервал до півроку, але важливо розуміти, що заразитися глистами може будь-яка тварина, навіть не покидає будинок.
Існує велика кількість паразитичних черв'яків, що мешкають не тільки в кишечнику, але і в печінці, легенях. Щоб паразити не завдали шкоди організму тварини, потрібно профілактика захворювання.

Антигельмінтні препарати для тварин повинні бути:

  • ефективними;
  • без побічних дій, тобто безпечними для тварин;
  • зручніими у використанні.

Іноді дати ліки тварині буває неможливо, наприклад кішка може випльовувати таблетку і надовго заховатися в затишному місці. Тому важливо вибрати оптимальну форму випуску препарату від глистів.

Сьогодні на ринку представлені:

  1. гранули;
  2. пасти;
  3. суспензії;
  4. таблетки;
  5. краплі для зовнішнього застосування.

Висновки

Щоб уберегти свого домашнього улюбленця від таких проблем, потрібно постійно спостерігати за поведінкою тварини. Якщо ви помітили різке зниження активності, появу блювоти, розлад шлунку, тоді краще всього звернутися до ветеринара. Спеціаліст поставить точний діагноз і призначить ефективне лікування. При цьому не варто забувати і про те, що протиглистні препарати для кішок і собак необхідно застосовувати і як профілактичний засіб. Оптимально - кожні три місяці.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: «Приватбанк» до кінця ...
Наступна новина: Користь женьшеню для шкіри

КОМЕНТАРІ