Користь женьшеню для шкіри

Користь женьшеню для шкіри

27.03.20 16:02 0 2380

Один з дивних властивостей корейського женьшеню - уповільнення процесів старіння. Невипадково диво-корінь входить до складу косметичних засобів для омолодження і поліпшення пружності шкіри. Можна готувати маски і додавати женьшень в креми для догляду за обличчям. Але унікальність в тому, що женьшень надає не тільки поверхневий ефект, а припиняє процес старіння всього організму, запускаючи природні процеси відновлення клітин. Це безпосередньо позначається і на стані шкіри. До того ж червоний женьшень з 6-річного кореня містить безліч корисних речовин, незамінних для пружності і здоров'я епідермісу. До речі, в Україні корінь женьшеня можна придбати тут.

Як женьшень омолоджує шкіру?

Зрозуміти механізм його дії нескладно, якщо вивчити склад женьшеню. Адже в 6-річному корені присутні вітаміни, мікроелементи, ефірні масла і пептиди, які підтримують молодість шкіри, її пружність і здоровий колір. Тобто це:

  • Вітаміни. Є перелік вітамінів, без яких починають з'являтися ранні зморшки, шкіра втрачає пружність і починає обвисати. Більшість з них містить корейський женьшень. Це вітамін А, який захищає шкіру від шкідливих впливів і запобігає появі дрібних зморшок навколо очей. Якщо тріскаються губи і з'являються заїди, то необхідний вітамін B2. Вітамін B9 рекомендований для оздоровлення шкіри і відновлення клітин. Женьшень допоможе усунути мішки під очима і додасть шкірі здоровий колір. За це відповідає вітамін С, який активізує вироблення колагену і зміцнює волокна. Можна купити женьшень і заповнити недолік цих корисних речовин без застосування вітамінних комплексів.
  • Мікро- та макроелементи. Крім вітамінів, в корені женьшеню є й інші компоненти. Вони живлять і зволожують шкіру, стимулюють оновлення клітин і розгладжують дрібні зморшки. Це кальцій, який відновлює пружність шкіри, запобігаючи зневоднення клітин і провисання шкірного покриву. Для запуску природного процесу відновлення клітин незамінний магній, здатний активізувати більше 300 клітинних ферментів. Що входить до складу 6-річного кореня женьшеню цинк зменшує зморшки і в'ялість шкіри, підтримуючи вироблення колагенових волокон.
  • Ефірні масла і пептиди. Корейський женьшень включає в себе речовини, давно відомі в косметології своїми відновлюючими і омолоджуючими властивостями. Це ефірні масла, які стимулюють вироблення підшкірного жиру і зволожують шкіру. Мають бактерицидні властивості, запобігаючи появі прищів і чорних крапок. Пептиди - це з'єднання амінокислот, які є будівельним матеріалом білка. Женьшень червоний містить пептиди, що відрізняються за спектром своєї дії. Але якщо говорити в цілому, то вони сприяють виробленню колагену і еластину, зменшують темні кола під очима і контролюють вікові зміни шкіри.

Висновки

Нагадаємо, що корейський женьшень омолоджує не тільки зовні, але і зсередини! Це набагато важливіше для здоров'я всього організму. Якщо купити женьшень і приймати його протягом 1-2 місяців, то життєві сили і ресурси почнуть відновлюватися. Нормалізується робота основних органів, що також впливає на стан шкіри. Наприклад, проблеми з шлунково-кишковим трактом проявляються на обличчі у вигляді висипів і почервоніння. Є безліч рецептів масок з женьшеню, які готують самостійно. Це можна робити час від часу, але для комплексного оздоровлення та призупинення процесу старіння краще приймати женьшень у вигляді екстрактів, капсул або таблеток.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ