Як правильно вибрати кросівки для бігу?

Як правильно вибрати кросівки для бігу?

27.03.20 20:25 0 2918

Найзручніші кросівки для бігу повинні бути виготовлені з використанням амортизувальних матеріалів, а перевагу жорсткій або м'якій підошви - багато в чому справа звички. Співробітник інтернет-магазину https://hit-obuvi.com.ua/ дав рекомендації щодо вибору спортивного взуття і догляду за ним.

Вибираємо кросівки правильно:

  • Щоб правильно вибрати кросівки, потрібно спочатку визначитися, для чого вони вам потрібні. Якщо планується робити пробіжки для схуднення, то в цьому випадку слід вибирати моделі зі зручною амортизацією, радять фахівці.
  • Стопа людини, що біжить, приймає на себе сильний удар. Щоб його пом'якшити, виробники спортивного взуття використовують сучасні амортизуючі матеріали - капсули зі стисненим повітрям, спеціальні гелі або піну, пружину. Особливо важливо це для людей з великою вагою. Ступінь жорсткості підошви кросівок - це багато в чому справа звички, відзначають експерти. Хтось любить тверді, хтось - м'які моделі. Вибирати потрібно такі, в яких нога не бовтається і є відчуття стійкості.
  • Важливим фактором при виборі спортивного взуття фахівці називають звичку людини ставити ногу під час бігу. Якщо стопа стає рівно, це називається нейтральна пронація. Коли носки дивляться трохи всередину або назовні, це, відповідно, гіпопронація або гіперпронація. Щоб визначити, який у вас тип пронації, слід подивитися, з якого боку зношуються кросівки. Зазвичай нейтральна та гіпопронація не заважають бігу, кажуть експерти. А ось при гіперпронаціі під час пробіжок страждають коліна. Тому для людей, які під час руху ставлять стопу, злегка вивертаючи носок назовні, випускають кросівки зі спеціальною вставкою всередині, яка обмежує розворот ноги та стабілізує навантаження.
  • Під час примірки кросівок потрібно переконатися, що вони сидять рівно по нозі, але не тиснуть. Під час ходьби та бігу стопа трохи збільшується, це потрібно враховувати і залишати невеликий запас. Пальці ніг не повинні упиратися ні в носок, ні в верхню частину взуття. Найкраще купувати кросівки ввечері, тому що після денного навантаження стопа злегка збільшується.

Як щодо прання та сушіння?

Прати спортивне взуття рекомендується вручну в мильній воді. Якщо передбачається прання у пральній машині, то з кросівок потрібно витягнути шнурки і устілки, помити підошву, потім помістити взуття в мішок або в стару наволочку. Вода повинна бути холодною, а режим прання - делікатним. Сушити кросівки рекомендується в тіні вдалині від обігрівальних приладів, набивши їх папером.

Не можна використовувати кросівки з тріщинами на підошві та відшаровуваннями. Все це може призвести до травм.

По матеріалам: https://hit-obuvi.com.ua/

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ