Основні переваги патенту на винахід

Основні переваги патенту на винахід

28.03.20 00:55 0 6361

Отримання патенту — процедура довга та копітка як для винахідників і патентних повірених, так і для державного патентного відомства. Вона починається з попередньої перевірки винаходу на новизну, складання та подання заявки в Укрпатент, після чого співробітники відомства її приймають, піддають формальній експертизі та експертизі по суті, а в кінцевому підсумку, приймають рішення про реєстрацію винаходу або ж відмову в ній. При позитивному результаті правовласнику видають патент, а також публікують відомості про винахід в державних реєстрах та бюлетені. Далі, ми поговоримо про основні переваги патенту на винахід. Ну а розповість нам про це співробітник компанії патентних повірених України "Крилова і партнери": https://www.Kip.ua.

Навіщо потрібен патент на винахід?

Патент потрібен для того, щоб забезпечити автору або власнику винаходи наступні переваги:

  • Витяг прибутку з торгівлі винятковими правами на винахід.
  • Право монопольно застосовувати технічне нововведення в бізнесі, включаючи виготовлення товарів, їх продаж, експорт та імпорт в рамках закону.
  • Більше можливостей для отримання замовлень від державних структур в процесі закупівель (тендерні комісії держпідприємств охочіше віддають замовлення тим фірмам, які грамотно розпоряджаються своїми інноваціями та мають патенти на свої розробки — такі компанії вважаються більш надійними, конкурентоспроможними та перспективними).
  • Захист від тих же дій, придуманих конкурентами (шляхом заборони на використання винаходу будь-ким, крім його власника).
  • Зміцнення репутації підприємства, створення йому іміджу передової та інноваційної компанії, що допомагає завоювати лояльність споживачів, залучити інвесторів і контрагентів.
  • Нарощування активів компанії (інтелектуальна власність є нематеріальним активом, який може помітно підвищити ринкову вартість фірми).
  • У спільних підприємствах патенти на винаходи (вірніше, виняткові права на них, виміряні в грошовому еквіваленті) можуть бути використані як внесок до статутного капіталу з боку одного з партнерів, що збільшить його частку в бізнесі та дасть йому більше можливостей брати участь в управлінні компанією.
  • Зниження податкового тягаря (цю можливість дає користування правами на інтелектуальну власність).
  • У разі зазіхань на винахід з боку конкурентів їх можна буде притягнути до відповідальності (від цивільно-правової до адміністративної та кримінальної, в залежності від тяжкості порушення).
  • Права власника або автора винаходу отримують офіційне підтвердження і захищаються державними інстанціями — судами, антимонопольної та митною службами, Укрпатентом.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Як правильно вибрати ...
Наступна новина: МВФ повідомив про «прогрес» ...

КОМЕНТАРІ