У Мінекономіки пообіцяли заходи для стабілізації цін на борошно

У Мінекономіки пообіцяли заходи для стабілізації цін на борошно

28.03.20 13:24 0 1947
У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства пообіцяли вжити заходів для стабілізації цін на борошно, про зростання яких раніше попередили асоціації пекарів і мельників України.

Із метою забезпечити достатню кількість борошна для внутрішнього споживання Мінекономіки здійснить реалізацію пшениці з ДПЗКУ й Аграрного фонду, які направлять 160 тисяч тонн продовольчої пшениці на внутрішню переробку й реалізацію на внутрішньому ринку, що дозволить виробити близько 128 тисяч тонн борошна, заявили в міністерстві.

«Враховуючи внутрішнє споживання і залишки на борошномельних підприємствах, цих обсягів достатньо, щоб стабілізувати ціну на борошно і не допустити ажіотажного зростання цін для українського споживача», – переконані у відомстві.

Мінекономіки заявляє, що поки що визначений минулого року орієнтир можливих поставок пшениці за кордон у 20 мільйонів тонн у 2019/2020 маркетинговому році не перевищений.

«Але ми щоденно моніторимо обсяги експорту, тримаємо зв'язок із зерновиками і борошномелами, у разі необхідності – будемо вживати необхідні заходи», – заявили в міністерстві.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Папа Римський через ...
Наступна новина: Грузія відмовилася від ...

КОМЕНТАРІ